Eesti muusika- ja teatriakadeemia tähistab 100. sünnipäeva

21. sept. 2019 Eesti muusika- ja teatriakadeemia kontserdi- ja etenduskeskus - Kommenteeri artiklit
Eesti muusika- ja teatriakadeemia suur saal. Foto: Jelena Rudi

Eesti muusika- ja teatriakadeemia kõige esimene avaaktus toimus 28. septembril 1919 Estonia kontserdisaalis. Täna on meil rõõm ja au vaadata tagasi üle õla, seades aga ühtlasi sammu tulevikku ning tähistada. Juhtiva muusika- ja teatriülikoolina Eestis täitub akadeemial tänavu 100. tegevusaasta! Suursugusel juubelihooajal toob EMTA publikuni mitmekülgse ülevaate meisterlikust ja omanäolisest, mis sajandi jooksul akadeemiast on võrsunud, ning kutsub teid sellest osa saama. Kõnekas on pidulikku sündmust tähistada just äsja valminud ning nii pikalt oodatud kontserdi- ja teatrimajas.

Juubelinädalal 28.09–2.10 avab Eesti muusika- ja teatriakadeemia oma uksed ja huvilistele pakutakse ülevaadet akadeemia tegemistest. Publikuni jõuavad kontserdid, etendused, kaasaegsete etenduskunstide performance, loengud, avatakse näitus, toimub raamatuesitlus, disko ja palju muud. Sündmustel saab kuulda ja näha kompositsiooni, kaasaegse improvisatsiooni, džäss- ja pärimusmuusika, audiovisuaalse loomingu, kaasaegsete etenduskunstide, muusika interpretatsiooni ja lavakunsti üliõpilasi ning õppejõude.

Eesti muusika- ja teatriakadeemia suur sünnipäevapidu leiab aset 29. septembril algusega kell 16, kuid tegemisi jätkub järgnevatekski päevadeks, sest tähistatakse ka rahvusvahelist muusikapäeva ning juba 20. korda toimub traditsiooniline Eesti muusika- ja teatriakadeemia SügisFest.

Alanud juubelihooajale lisab erilisust uus kontserdisari „Sada suures saalis“, mis oma mitmekülgsete kontsertidega publikule uut saali tutvustab. Juubeliaastale vääriliselt on uue kontserdisarja esinejad eesti tippmuusikud, EMTA üliõpilaste paremik ning mainekad külalisinterpreedid partnerülikoolidest ja mujalt.

Suuremale osale Eesti muusika- ja teatriakadeemia korraldatud kontsertidest on sissepääs tasuta.

• Vaata lisa eamt.ee.Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!