„iduEdu“ tutvustab ka tavatuid õpetamise võimalusi

13. sept. 2019 Rainer Rannala Tallinna haridusameti üldosakonna juhataja - Kommenteeri artiklit
Mullune „iduEdu“. Foto: Albert Truuväärt

Sügisvaheaja reedel, 25. oktoobril kella 11–16 on kõik huvilised taas oodatud Tallinna kesklinna hariduskvartalisse, et saada osa „iduEDU“ festivalist.

Esimene moodsa õppimise festival „iduEDU“, kus õpetajatele, õpilastele ja lapsevanematele kingiti sada moodsa õppimise töötuba, sai teoks Eesti Vabariigi juubeliaastal.

Festivali eesmärk on lihtne – see on Tallinna haridusasutuste koosõppimise päev. Oodatud on siiski ka uudistajad kaugemalt, et head kogemused leviks üle Eesti.

Kesklinna hariduskvartalis – Tallinna reaalkoolis, Tallinna inglise kolledžis, Tallinna Kesklinna põhikoolis, Tallinna keskraamatukogus ja nendevahelisel õuealal – pakutakse rikkalikus valikus töötubasid. Päeva esimene pool on sisustatud eeskätt haridusasutuse juhtidele ja õpetajatele mõeldes, teine pool suunatud ka õpilastele ja lapsevanematele.

Töötube viivad läbi Tallinna koolid ja lasteaiad, kellel on jagada häid ideid huvitavaks õppimiseks, samuti eKool, HITSA ja Startup Estonia. Oma panuse annavad õpilasfirmad, kes tutvustavad oma tehtut ja innustavad olema ettevõtlik. Keskraamatukogus keskendutakse täiskasvanuharidusele ja elukestvale õppimisele. Festivali expo– ehk näitusealal tutvustavad firmad uuenduslikke ja seni tavatuid võimalusi, mida õpetamisel-õppimisel võiks kasutada.

Inspiratsiooni saab näiteks Tallinna Kullatera lasteaia töötubadest „Tere tulemast Coding Express pardale!“ ja „STEAM-vahendid lasteaias“, samuti Tallinna Pae gümnaasiumi töötoast „Loodusteaduste laborid ja nutikad sensorid“.

SA Hariduskiirendi jagab nippe 21. sajandi oskuste kiiremaks omandamiseks, seekord on fookuses ettevõtlusõpe. Õpilasi, lapsi ja miks mitte ka vanemaid köidavad kindlasti põgenemismäng koolitunnis (Tallinna inglise kolledž), tutvumine droonidega ja lennuharjutused (Tallinna 21. kool) ning PlayBoxi juhendatud mäng Lego ja Duplo klotsidega.

See on vaid väike loetelu pakutavatest teemadest. Kogu festivali programm ja ajakava on avaldatud Facebookis ning festivali kodulehel www.iduedu.ee, seal saab ka osalejaks registreeruda.

Festivali korraldavad Tallinna haridusamet,  HITSA, Tallinna ülikool, eKool, Tallinna reaalkool, Tallinna inglise kolledž, Tallinna Kesklinna põhikool, Tallinna keskraamatukogu, Junior Achievement Eesti, Startup Estonia ja In Nomine.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!