Igaüks võib õppida õpetajaks!

20. sept. 2019 Tallinna ülikool - Kommenteeri artiklit

Hariduse andmise saja-aastase kogemusega Tallinna ülikool kutsub intrigeerivale konverentsile, mis lähtub täiesti uuest olukorrast Eesti hariduses: õpetajate töö on pöördumatult muutumas, teekond sellesse ametisse ei alga enam kõrgkooli lõpetamisega ning seetõttu peab kiiresti teisenema ka õpetajaharidus.

Millised on siin ülikooli võimalused ja väljakutsed, sellest kõneldakse 24. oktoobril Tallinna ülikoolis peetaval koolijuhtidele ja pedagoogidele mõeldud konverentsil, kus küsitakse koos, kas igast soovijast võib saada õpetaja, mida on vaja, et olla tõeline professionaal ning mismoodi näevad õppimine ja õpetajakoolitus välja tulevikus. Käsitletakse ka elukestvat õpet, seda eelkõige tööturu kiire muutumise valguses.

Konverentsi avab Helsingi ülikooli professor Kirsi Tirri ettekandega „Õpetaja kui eetiline elukutse“.

Tallinna ülikooli õpetajahariduse professor Katrin Poom-Valickis ja hariduskorralduse professor Eve Eisenschmidt avavad ühises ettekandes „Teekond õpetajaks – ideest teostuseni“ õpetajakoolituse tänased suundumused ning arutlevad kooli rolli üle õpetaja arengus. „Nii õpetajaks saamise kui ka õppimise teed on muutunud,“ väidavad nad. „Igaühest võibki saada õpetaja!“

Välisministeeriumi personaliosakonna peadirektor Maria Kütt kõneleb teemal „Mida ja milleks me õpime? Muutused tööturul ja tulevikuõppimine“ eelkõige tööandja vaatenurgast. „Juba ammu ei õpita tööandja korraldatavatel koolitustel, eelkõige leiab tark töötaja omal algatusel õppimise võimaluse igast eluhetkest,“ tõdeb Kütt.

Lisaks ettekannetele on konverentsi kavas vestlusringid, kus arutletakse nii õpetajakoolituse, tulevikuhariduse kui ka selle üle, kuidas jõustada õpetajat ja väärtustada õpetajakutset.

Sündmus on üks neist, millega Tallinna ülikool tähistab saja aasta möödumist järjepideva õpetajahariduse andmise algusest Tallinnas.

Konverents algab 24. oktoobril kell 10 Tallinna ülikooli auditooriumis Maximum (A-002).

Konverentsil osalemine on tasuta.

Täpsema info ja konverentsi päevakava leiab Tallinna ülikooli veebilehelt www.tlu.ee/opetajahariduse-konverents.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!