Klassikaraadio e-viktoriin teeb muusikapäeva tähistamise põnevaks ka koolis!

27. sept. 2019 ERR - Kommenteeri artiklit

Klassikaraadio korraldab rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril traditsioonilise e-viktoriini, mis on lihtne ja mänguline viis tähistada muusikapäeva ka koolis.

E-viktoriiniga on Klassikaraadio tähistanud rahvusvahelist muusikapäeva juba aastaid. Esimest korda saab viktoriini lahendada tänavu aga lausa ööpäeva vältel – viktoriin algab teisipäeval, 1. oktoobril kell 7 ja lõpeb kolmapäeval, 2. oktoobril kell 10. Nii on viktoriini võimalik lülitada koolikavasse eri aegadel, vastavalt tunniplaanile. Kokkuvõttesaade, kus selguvad parimad vastajad ja auhinnasaajad, raskeimad küsimused ja õiged vastused, on Klassikaraadio eetris kolmapäeval, 2. oktoobril kell 13.05.

Kuidas viktoriinil osaleda?

Muusikaviktoriin toimub kahes kategoorias. Sõltuvalt sellest, kuidas inimene oma teadmisi hindab, saab valida lihtsama ja keerulisema variandi vahel. Soovitame proovida mõlemat!

Muusikasõpru ootab Klassikaraadio (www.klassikaraadio.ee) kodulehel 15 küsimusega põhiviktoriin ning kergem variant kümne küsimusega. Küsimused on valikvariantidega ning loogiliselt mõeldes on võimalik õigesti vastata ka siis, kui täpset vastust ei tea. Küsimusi on nii klassika, džässi kui ka popmuusika vallast, lahendades saab kuulata helifaile, vaadata pilti ning jälgida videot.

Rõõm ühistegevusest

Mullu osales muusikapäeva viktoriinil 1600 inimest ja osa võtsid igas vanuses muusikasõbrad üle terve Eesti. Möödunud aasta näitas sedagi, et mitmed kollektiivid ja koolid kasutasid viktoriini hea võimalusena muusikapäeva tähistada ja lahendada viktoriini üheskoos küsimuste üle arutledes. Osula põhikooli muusikaõpetaja Sirli Hellamaa tegi viktoriini 6. ja 7. klassis. Üheskoos lahendati nii kergemat kui ka raskemat viktoriini. „Iga õpilane teadis midagi ja arutluse tulemusel tekkisid vastused ka neile küsimustele, mida kohe ei teadnud,“ rääkis õpetaja Hellamaa Klassikaraadiole. Osula põhikooli kuues klass oli üks 83-st, kes tegi lihtsama viktoriini 100% õigesti.

Soojendusviktoriin on juba avatud!

Muusikapäeva viktoriiniks saab valmistuda juba praegu, sest alates 23. septembrist on Klassikaraadio kodulehel ja ERR-i Menu portaalis (menu.err.ee) üleval soojendusviktoriin. Kõik huvilised, nii noored kui ka vanad muusikasõbrad, on oodatud oma muusikateadmisi proovile panema eelviktoriinil ja kindlasti ka põhiviktoriinil, 1. oktoobril. Muusikapäeva e-viktoriinil osalejaid ootavad muusikalised, aga ka magusad auhinnad!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!