Õpetajate Leht 13. septembril

11. sept. 2019 - Kommenteeri artiklit

Õpetajate Lehes on seekord mahukas teadushariduse eri, kust leiab nii arutlusi kui põnevaid pakkumisi-soovitusi eri asutustelt ainetundide läbiviimiseks ja õpilaste silmaringi laiendamiseks.

Tartu ülikooli teaduskooli direktor Riin Tamm ning „Rakett69“ saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu kirjutavad, millist teadusharidust me vajame lähiaastail ja mida tuleks unistuste täitumiseks teha.

Volkswagen näitab uhkelt tagatulesid. Päevapoliitikast hoolimata

26. septembril tähistatakse Euroopas keeltepäeva, et tõmmata tähelepanu Euroopas pruugitavatele keeltele. Praegu õpitakse Eesti üldhariduskoolides 12 võõrkeelt, millest üheksa on Euroopa keeled, kui inglise ja vene keel kaasa arvata. Kõige sagedamini õpitaksegi just neid kahte keelt.

Ida-Virumaa õpetajad said Soome kolleegidelt uusi ideid

Lõppes Soome instituudi korraldatud poole aasta pikkune haridusprogramm Ida-Virumaal. Osalenud 15 kooli tutvustasid lõpuseminaril oma kooliuuenduslikke projekte, mis sündisid Soome õppekäigul ja mentorite juhitud töötubades saadud ideedest.

Lapsed tahavad õppida, kui neil on huvi teada saada 

Helsingi ülikooli kasvatuspsühholoogia dotsent Markus Talvio räägib, kuidas tema ise nähtuspõhist õpet koolis ellu viis. Talvio kõneleb ka selle meetodi plussidest.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!