Õpetajate Leht 6. septembril

4. sept. 2019 - 1 Kommentaar

Tulemus sai mitu korda parem kui unistus

Alanud õppeaastal alustab kaheksa põhikooli tööd täiesti uue näo ja sisu saanud hoones, kus on nüüd kaasaegne ja inspireeriv õpikeskkond ning uudne ruumilahendus. Põhikoolide korrastamise meetmest tulnud toetusrahaga tehti korda koolid Tartus, Aseris, Jõgeval, Paides, Juurus, Viljandis, Tabiveres ja Põlvas.

Ülereguleeritus peletab noori õpetajatööst eemale 

Tallinna ülikooli kutseõpetaja õppekava magistrant Küllike Adamson kirjutab sellest, et kuigi õpetajaametil on Soomes pigem väga hea maine, ilmneb huvitaval kombel sellelgi rindel populaarsuse raugemise märke. Eelkõige peegeldub see vastu Soome ülikoolide kasvatusteaduskondadesse astujate arvust.

Tartu ülikooli keeleteadlased tulevad ja ootavad külla

Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga innustab koole tellima eesti keele päevi, et tutvuda keeleteaduse uurimistulemuste ja rakendamisvõimalustega ning luua vaheldust tavapärastele eesti keele tundidele.

Tegus Tiina tembutab taoliste tähtedega teoseid tehes

Tiina Kilkson on kolmeteistkümne aasta jooksul välja andnud üksteist raamatut, kus kõik sõnad algavad ühe algustähega. Ühetähejuttudega pürib Tiina Kilkson ka Guinnessi rekordiraamatusse.

MUUSEUMIHARIDUSE erileht

Muuseumiharidus toob kokku kaks haritud ühiskonna põhialust: mälu ja teadmise. Seega tuleks selles näha midagi enamat kui meelelahutuslike elementidega vürtsitatud käiku koolimajast väljapoole. Sisu poolest on tegemist meie haridussüsteemi täisväärtusliku osaga, kirjutab Maarja Vaino.

Õpetajate Lehe vahel on KOOLIBRI UUDISED.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Õpetajate Leht 6. septembril”

  1. Henno ütleb:

    Jätkub raha betooni kühveldamine. Samal ajal võtab riigigümnaasium konkursi korras tööle 71 aastase õpetaja. Raha jätkub kõige jaoks, peale inimeste.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!