Sten Roosi muinasjutuvõistlus kutsub osalema

6. sept. 2019 Eesti Lastekirjanduse Keskus - Kommenteeri artiklit

Eesti lastekirjanduse keskus ja perekond Roos kutsuvad 11–15-aastasi lapsi osalema Sten Roosi nimelisel muinasjutuvõistlusel. Ann ja Ants Roosi pojale pühendatud võistlus toimub juba 28. korda.

Pika traditsiooniga kirjandusvõistluse eesmärk on äratada lastes huvi omaloomingu vastu, parandada nende emakeelset väljendusoskust ning arendada loovust. Osalejatelt oodatakse muinasjutte vabalt valitud teemal. Tekstide soovitav pikkus on 1–2 A4 lehekülge. Lood palume saata 13. jaanuariks 2020 märgusõnaga „Steni muinasjutuvõistlus“ meiliaadressil elk@elk.ee või Eesti lastekirjanduse keskusesse aadressil Pikk 73, 10133 Tallinn. Tööle palume lisada muinasjutu autori nimi, vanus, kool ja klass.

Lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone: „Meil on hea meel taas kord kutsuda lapsi oma mõtteid muinasjutukeeles kirja panema. Iga-aastane võistlustööde arv näitab, et muinasjutud on endiselt populaarsed. Lastele meeldib müstilisi tegelasi ja lugusid välja mõelda ja oma fantaasia valla lasta. Oleme tänulikud, et õpetajad ja lapsevanemad lapsi suunavad ja juhendavad, et lood ka kaunis keeles kirja saaksid. Haapsalus elavad Ann ja Ants Roos on keeletundlikud ja laste loovust toetavad inimesed, kes algatasid põlvkonna jagu aastaid tagasi sisuka ja lastele huvipakkuva loomekonkursi. Lastekirjanduse keskus koos Eesti kirjandusmuuseumi, Lääne maakonna keskraamatukogu ja Haapsalu linnavalitsusega jätkab rõõmuga seda suurepärast traditsiooni.“

Sten Roosi muinasjutuvõistlus toimub alates 1993. aastast. Konkurss kuulutatakse välja igal aastal 6. septembril, Sten Roosi sünniaastapäeval. Möödunud aastal saadeti võistlusele 273 muinasjuttu ning osalejaid oli 50 koolist, välja anti 22 auhinda.

Tulemused tehakse teatavaks pidulikul auhinnatseremoonial Eesti lastekirjanduse keskuses 2020. aasta maikuus. Lisaks auhinnalistele kohtadele antakse välja mitmeid eriauhindu ning parimad muinasjutud avaldab ajakiri Hea Laps.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!