Tõlgenduskonkurss “Mihkelsoni lugemine”

4. sept. 2019 - Kommenteeri artiklit

Ene Mihkelsoni Selts (EMS) kuulutab välja gümnaasiumiõpilaste konkursi „Ene Mihkelsoni lugedes“, kuhu ootame Ene Mihkelsoni (1944–2017) loomingut tõlgendavaid esseid ja audiovisuaalseid tekste.

Tänapäeval „kiirete“ tekstide ja „kiirlugemise“ ajal on väga tähtis pöörata tähelepanu süvenevale, teksti sisenevale lugemisele. Ene Mihkelsoni looming annab selleks viljaka võimaluse. Ootame konkursi esseedelt ja audiovisuaalsetelt tõlgendustelt Mihkelsoni luuleteksti(de) ja lugeja vahel kujunenud sidemete ja seoste isikupärast sõnastamist (essee) või n-ö tõlget helisse ja pilti (audiovisuaalne klipp).

Interpreteeritava(d) teksti(d) Ene Mihkelsoni loomingust valib õpilane.

Essee eeldatav pikkus on kuni 2 A4 lehekülge, audiovisuaalse klipi pikkus 2–3 minutit.

Töid hindab Ene Mihkelsoni Seltsi liikmetest koosnev žürii.

Konkursi tööd palume saata 30. septembriks  aadressil info@enemihkelsoniselts.ee.

Eraldi hinnatakse esseid ja audiovisuaalseid tõlgendusi ja võitjad tehakse teatavaks 10. oktoobril.

Silmapaistvamad Mihkelsoni loomingu tõlgendajad ja nende juhendajad kutsutakse Tartusse, kus žürii liikmed jagavad tagasisidet ja nõu avaliku esinemise kohta.  Parimate esseede ja audiovisuaalsete tõlgenduste autorid saavad oma tööd esitada Ene Mihkelsoni sünnipäevakonverentsil 18.–19. oktoobril Tartus.

Parimate tööde juhendajaid autasustab EMS rahaliste preemiatega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!