Vanemuine avas 150. hooaja

20. sept. 2019 Vanemuine - Kommenteeri artiklit
Stseen lavastusest „Meister ja Margarita“. Foto: Gabriela Liivamägi

Vanemuise teater avas oma 150. hooaja 6. septembril etendusega „Don Juan“. Juubelihooajal tuuakse välja 12 uuslavastust – kaheksa draamalavastust, kaks balletti, ooper ja lastelavastus. Pidulik hooaeg toob repertuaari tagasi publikumenukeid ja tavapärasest rohkem võimalusi publikule tutvuda teatritegemise telgitagustega.

Uue hooaja esimene esietendus on 21. septembril Tiit Palu lüüriline komöödia „Tere, kallis!“ Vanemuise väikeses majas. Kohe pärast seda, 26. septembril tuleb Teatri Kodus välja armas lugu pere pisematele „VirVarr. Paberist muinasjutt“, mille autor ja lavastaja on Jüri Lumiste.

Lavastajadebüüdi teeb Andres Mähar Harold Pinteri draamaga „Armuke“, esietendus on 5. oktoobril.

Monumentaalse loo omakeelse teatri sünnist lavastab Ain Mäeots 16. novembril suures majas teatrisaaga „W“ nime all. Lavastusse on kaasatud nii draamatrupp, külalisnäitlejad, Vanemuise ooperikoor kui ka sümfooniaorkester. Lugu sündis Loone Otsa, Ain Mäeotsa, Rein Paku ja Anu Tontsi koostööna.

30. novembril esietendub Vaino Vahingu ja Madis Kõivu kirjutatud „Faehlmann“, mis jõuab lavale Margus Kasterpalu lavastusena.

Balletižanris esietendub 28. septembril suures majas Eesti-Hiina koostööna valmiv poeetiline ballett „Lageda laulud“. Helilooja on Tõnu Kõrvits ning lavastaja silmapaistev koreograaf Wang Yuanyuan Hiinast. Emily Brontë luulest inspireeritud lavateoses teevad kaasa ka ooperisolist Karmen Puis, sümfooniaorkester ja ooperikoor.

Juubeli puhul on taas mängukavas suurejooneline ooper „Carmen“, menukad tantsulavastused „Don Juan“ ning „Meister ja Margarita“ ja publiku lemmikmuusikalid „Ooperifantoom“ ja „Detektiiv Lotte“, mille proovid juba käivad. „Detektiiv Lotte“ taasesietendub Vanemuises 29. novembril ning jõuab nelja etendusega 6.–8. detsembrini ka Tallinna publiku ette.

Traditsiooniline Vanemuise teatri aastalõpuball on sel aastal topelt juubeliteemaline, sest lisaks teatri sünnipäevale möödub 50 aastat esimesest aastalõpuballist.

  • Täpsema info kogu juubelihooaja programmi ning uuslavastuste kohta leiate Vanemuise kodulehelt www.vanemuine.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!