Loodus lummab igal sügisel

7. okt. 2019 Helis Hani, Merilin Bereznjov „Loodus lummab“ korraldajad - Kommenteeri artiklit
Võistluse katsete voorus pidi lapsed toore muna abil välja selgitama, missuguses veetopsis on soolane merevesi. Foto: Tartu Kivilinna kool

Sel sügisel toimus juba kaheksandat korda Tartu linna teise klassi õpilastele looduse tundmise võistlus „Loodus lummab“.

Võistluse veebivoor toimus 25. septembril. Veebivoorust võtsid osa neljaliikmelised võistkonnad Tartu linna neljateistkümnest koolist. Õpilased pidid kirjelduse ning lehtede järgi ära arvama õiged puuliigid, nimetama metsloomi, teadma puude osi, paiga- ning rändlinde ja lilleliike. Veebivooru tulemuste põhjal pääsesid katsete vooru katoliku hariduskeskus, Tamme, Veeriku ja Descartes’i ja Kesklinna kool ning luterlik Peetri kool ja Tartu erakool.

Võistluse katsete voor toimus 2. oktoobril Tartu Kivilinna kooli õuealal, kus võistkonnad pidid ära tundma ning uurima pillirootaime (mõõdeti tõlviku, varre ja lehe pikkust); selgitama toore muna abil välja, missuguses veetopsis on soolane merevesi; silpidest kokku panema lindude nimetused ning paigutama linnuliigid tabelisse vastavalt sellele, kas ta on paiga- või rändlind; mõõtma 1,2 m kõrguselt eri puuliikide ümbermõõtu; selgitama kalapiltide abil välja, missugustele kalaliikidele need sabad kuuluvad, ning ennustama, mitu tammetõru mahub 100 grammi sisse, kui kaks tammetõru kaaluvad kokku 10 grammi.

Keskustes juhendasid väikeseid loodushuvilisi Tartu Kivilinna kooli 8.b klassi õpilased. Võistlus oli äärmiselt põnev ja tasavägine.

1.-2. kohta jäid jagama Veeriku kool ja luterlik Peetri kool. 3. koha saavutas Tamme kool. Väga tublid olid kõik võistlusel osalenud õpilased! Tänu- ja kiidusõnad õpilasi juhendanud õpetajatele!

Suur tänu asutustele, kes toetasid võistlust „Loodus lummab“ auhindadega! Nendeks olid Tartu linnavalitsuse haridusosakond, Aura keskus, Tartu infokeskus, Eesti ornitoloogiaühing, Ahhaa teaduskeskus, kirjastus Koolibri ning Eduring Koolitused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!