Avalda arvamust lasteaia riikliku õppekava eelnõu kohta 19. oktoobriks!

16. okt. 2019 Eesti haridustöötajate liit, Eesti lasteaednike liit - Kommenteeri artiklit

Eesti lasteaednike liit ja Eesti haridustöötajate liit kutsuvad avaldama arvamust uue lasteaia riikliku õppekava eelnõu kohta hiljemalt 19. oktoobriks.

Haridus- ja teadusministeerium on avalikustanud õppekava tööversiooni.

Eesti haridustöötajate liit, Eesti lasteaednike liit, Tallinna ülikooli ja Tartu ülikooli õppejõud, Eesti Reggio Emilia ühing ning paljud alushariduse õppekava uuendamise töörühmades osalenud eksperdid soovivad õppekava koostades arvestada töörühmades tehtud ettepanekutega, mida avaldatud dokument kajastab minimaalselt. Lasteaia riiklik õppekava hakkab kehtima 2020. aastal.

Haridustöötajate liidu juhatuse liige ja lasteaiaõpetaja Reet Lepp: „Avalikustatud õppekava tööversiooni on kokku pannud teine ekspertgrupp, kui seda oli eelnevalt töögruppides töötanud valdkonna esindajad ja spetsialistid. Haridus- ja teadusministeeriumi esitatud õppekava tööversioonist on saanud hoopis teist laadi dokument, kui seda enamik töögruppides osalenud spetsialistid ja õpetajaskond soovivad.“

KUTSUME KÕIKI ETTEPANEKUID TEGEMA! SAAD TEHA SEDA NII.

• Vii ennast kurssi mõlema dokumendiga.

Loe läbi töörühmade välja töötatud õppekava versioon, millega palutakse ministeeriumil kindlasti arvestada, ning haridus- ja teadusministeeriumi avaldatud tööversioon.

• Jaga oma arvamust ja tee ettepanekud juba 19. oktoobriks. Tagasisidet lasteaia riikliku õppekava tööversioonile saad anda siin . Tagasisidet ootame kõigilt lasteaednikelt ja valdkonnaga seotud spetsialistidelt, ka lastevanemate esindajatelt.

• Palun levita küsimustikku kõigi lasteaednike, valdkonnaga seotud spetsialistide, ka lastevanemate esindajate seas.

• Haridus- ja teadusministeeriumile saad arvamust avaldada oktoobri lõpuni vahetult suheldes.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!