Harjumaa õppejuhid Hispaanias

18. okt. 2019 Ahti Noor - Kommenteeri artiklit
Harjumaa õppejuhtide delegatsioon Marbella kohalikus Colegio Alborani koolis. 
Foto: Harjumaa õppejuhtide ühendus

Harjumaa õppealajuhatajaid, õppejuhte ja teisi seda tööd tegevaid inimesi ühendav MTÜ Harjumaa Õppejuhtide Ühendus korraldas oktoobri teisel nädalal koostööpäevana väljasõidu Hispaaniasse. Külastati Rocca al Mare kooli Hispaania õppekeskust ja Marbellas asuvat kooli Colegio Alboran.

Vahel on vaja saada välja koolimajast, miks mitte ka Eestist, et ühelt poolt mõista, kui hästi meil kõik on. Teisalt on vaja näha just arengukohti, saada uusi mõtteid, mida võiksime ise paremini teha. Kindlasti leidis igaüks enda jaoks midagi.

Koole külastades saime infot selle kohta, kuidas seal koolid toimivad, missugune on nende süsteem ja üleüldse laiemalt Hispaania hariduskorraldus. Kõige väärtuslikumad aga kogu meie reisi jooksul olid vahepausid ja õhtused vestlused. Need on kõige inspireerivamad. Just nende vestluste käigus toimub mõtte- või vahel isegi maailmavaate muutus. Neis aruteludes hindame ehk ümber oma seniseid tegevusi ja otsuseid. Või saame kõigele hoopis kinnitust.

Kutsume kõiki aine- ja ametiühendusi üles taolisi väljasõidukoolitusi ette võtma. Need on väga värskendavad, annavad uusi mõtteid ja motivatsiooni.

Rohkem infot ja mõtteid meie külaskäigu kohta leiate meie kodulehelt http://harjuoppejuht.ee/.

MTÜ Harjumaa Õppejuhtide Ühenduse nimel

Ahti Noor


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!