Nohikud ratastel süstivad koolinoortesse tehnoloogiavaimustust

11. okt. 2019 - Kommenteeri artiklit
Hetk „Geeks on Wheelsi“ motivatsioonilabori arutelust. Foto: erakogu

13. novembril saab taas kord rattad alla IT-tudengite projekt „Geeks on Wheels“ ehk „Nohikud ratastel“.

Nädala jooksul külastavad Tallinna tehnikaülikooli IT-tudengid koole üle Eesti, et tutvustada õpilastele infotehnoloogia mängulist ja kasulikku poolt. Sügisese tuuri jooksul on nohikutel plaanis läbi sõita Väike-Maarja gümnaasiumist, Püünsi koolist, Tilsi põhikoolist, Saaremaa ühisgümnaasiumist ja Viljandi gümnaasiumist.

„Eelkõige tahame innustada 5.–12. klassi õpilasi, kuid oodatud on ka nooremad, õpetajad ja lapsevanemad, kes infotehnoloogiast rohkem teada tahavad. Õpetame mängides ja ise proovides näiteks seda, kuidas kirjutada koodi, aga ka seda, kuidas tehnikaga ümber käia,“ ütleb „Geeks on Wheelsi“ peakorraldaja Lars Asi.

Tudengid korraldavad õpilastele riistvara-, programmeerimis- ja elektroonikalaboreid ning tutvustavad vingeid tehnikavidinaid, mida saab ise proovida – näiteks avastada põnevat virtuaalreaalsuse maailma. Lisaks saavad õpilased oma täpsuse ja osavuse panna proovile Xboxi võistlustel, kus parimaid ootavad auhinnad.

Lars Asi sõnul on eelnevate aastate tuurid noori IT-d õppima julgustanud. „Näiteks kuus aastat tagasi Kanepi gümnaasiumis korraldatud töötoas osalenud Alo õpib praegu Tallinna tehnikaülikooli IT-teaduskonnas,“ rääkis ta.

„Geeks on Wheels“ on tudengialgatus, mis toimus esimest korda 2013. aastal. Nohikute eesmärk on jagada tehnoloogiavaimustust tõmbekeskustest väljaspool asuvates koolides. Projekti aitavad korraldada Microsoft Eesti, Photopoint, LHV Pank, Finestmedia, Helmes jt.

Varasemate tuuride kohta leiab lisainfot kodulehelt http://mug.ee/geeks/. Lisainfo Lars.asi@geeksonwheels.eu, +372 5692 0636.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!