Õpetajate Leht 1. novembril

30. okt. 2019 - Kommenteeri artiklit

Kuidas luua eestikeelset ja -meelset kooli, kui kolmveerand õpilastest on vene emakeelega? Veel aasta eest tundus see Kohtla-Järvel ilmvõimatu, kuid riigigümnaasiumi esimesed kuud tõestavad vastupidist. Mida uues koolis teistmoodi tehakse ja miks mõjub direktor Hendrik Agur linna koolijuhtidele punase rätikuna?  

Millal muutuvad meie õppekavad pädevuspõhiseks?

Õppekavade arendamise ekspert Kaarel Haav kirjutab, et Eestis on jubamitukümmend aastat räägitud õppijakesksest õppest, samas on meie ainekavad praeguseni rangelt ainekesksed, õppija pädevuste kujundamisest need ei lähtu. Ta toob näiteid teiste maade pädevuspõhiste ainekavade kohta.

Tarvastu mõõgavennad lõimivad Eestit

Ajalooõpetaja Aive Kaldra kirjutab, kuidas Tarvastu gümnaasiumi MTÜ Mõõgavennad on teinud ühiseid ajaloo- ja rollimänguprojekte Narva ja Ahtme vene noortega.

Lasteaednikud kogunesid õppekava arutama

22. oktoobril kohtusid lasteaednikke esindavate liitude, ühenduste ja organisatsioonide esindajad lasteaia riikliku õppekava teemalises ümarlauas „Koos tegutsedes – lastele mõeldes“. Ümarlaua kokku kutsunud lasteaednike liidu juhi Liili Pille sõnul oli kokkusaamise põhjus saada segases olukorras oma küsimustele vastused ja otsida koos lahendusi.

Godi Keller: „Tähtsam kui see, mida õpetaja ütleb, on see, mida ta mõtleb“

Tartut külastas tunnustatud Norra pedagoog Godi Keller, kes räägib oma pikaaegse töökogemuse põhjal õpetajaks olemisest, kooli ja kodu koostööst, samuti sellest, kuidas tulla toime keeruliste lastega. Ühtlasi esitles ta oma 2007. aastal kirjutatud raamatu „Südamega koolis“ kordustrükki.

Millest mõni tudeng vabatahtlikult ei räägi

Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse eriala tänavu kevadel lõpetanud Tauno Rubin tegi oma lõputöö erivajadustega üliõpilaste toetamisest. Nagu uuringust selgub, pole psüühilise erivajadusega üliõpilaste mured kuigi tuntud.

Eesti digiõpik pälvis rahvusvahelise tunnustuse

Oktoobris Saksamaal toimunud raamatumessil tunnustati pronksmedaliga Koolibri kirjastuse 4. klassi loodusõpetuse digiõpikut, mis on kättesaadav Opiqu keskkonnas.

Õpetajate Lehe vahel seekord Eesti emakeeleõpetajate seltsi erileht.

30. sünnipäeva tähistav EES on juba aastaid püüdnud eesti keelt vähemalt eesti koolis uuesti suureks teha.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!