Õpilased valmistasid õpetajate päeva tunde ette

2. okt. 2019 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit
Õpetajate päevaks valmistumise seminar algas kiire üksteisega tutvumisega.
Paljud kasutasid võimalust koos Getter Jaaniga pilti teha.

1. oktoobril toimus Tallinnas Kultuurikatla terrassisaalis õpetajate päevaks valmistumise inspiratsiooniseminar „Superstaariga koolitunnis“.

Innove korraldatud seminarile tulid õpilased sooviga õpetajate päeval mõnd õpetajat asendada ja üks tõesti hea tund anda. Huvilisi oli üle Eesti, sh Surju koolist Pärnumaal. Oli ka kutsekooliõpilasi. Eelmine samasugune seminar toimus Tartus.

Superstaarina osales Kultuurikatla seminaril ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse ning usundiloo õpetaja Jaak Juske, kes annab usundiloo tunde ka riigikogu liikmena. Teda võib superstaariks pidada küll, sest ta on õpilaste hulgas väga populaarne ning iga ajalootundi võtab ta kui teatrietendust, kus tema on peategelane. Õpilastel soovitas ta aga olla võimalikult elulähedane. Näiteks ajalooõpetaja võiks minna oma klassiga linna peale ajaloolisi paiku uurima.

Teine superstaar sellel seminaril oli Eurovisioonil esinenud Getter Jaani. Tema rääkis rambipalavikust. Noortele mõningase üllatusena teatas ta, et pabistab tänaseni iga kontserdi eel ja ajal, eriti siis, kui kuulajate hulgas on sõpru ja sugulasi. Kuid ta lisas, et pabistamisest on ka kasu, sest see aitab rolli sisse elada. Ta soovitas õpilastel mitte välja teha, kui sõnad tunnis vahel sassi lähevad, vaid hea tempoga edasi minna, nagu poleks midagi juhtunud ‒ siis ei panda väikesi viperusi tähelegi. „Kui te peaksite tunnis kasvõi pikali kukkuma, siis tehke nägu, et nii oligi see mõeldud, ja laske edasi,“ andis Getter Jaani noortele head nõu.

Seminari kõnejuht Harald Lepisk hoiatas omalt poolt, et õpilasi ei ole vaja ainult informeerida, vaid ka inspireerida, nii et vähemalt osa õpilasi uuriks käsitletud teemat omal käel edasi.

Järgnenud ajurünnaku käigus pandi kirja, mis üldse iseloomustab head tundi. Siis moodustati õpilastest tunniteemade järgi rühmad, mis hakkasid kollektiivselt õpetaja päeva tundi ette valmistama. Oli ka üllatavaid tunniteemasid. Näiteks üks rühm valmistas ette kalligraafia ehk kirjatehnika tunni. Üks alateema oli selles ilusa käekirjaga seotud müüdid. Teine laudkond võttis oma tunni teemaks matemaatika päriselus, kolmas koostöö spordi kaudu, neljas muusika produtseerimise jne.

Innove peaspetsialist Silvia Uus kiitis õpilaste fantaasiat ja aktiivust ning avaldas lootust, et mõni neist hakkab pärast seda toredat kogemust õpetajaks õppimisele mõtlema.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!