Selgusid tänavused aasta õpetajad

6. okt. 2019 HTM - Kommenteeri artiklit

5. oktoobril toimunud galal „Eestimaa õpib ja tänab“ kuulutati välja aasta õpetaja laureaadid 12 kategoorias. Teist aastat järjest anti välja ka riiklikud hariduspreemiad, mille koguväärtus on 155 000 eurot. Elutööpreemia pälvis Lauri Leesi.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles oma kõnes, et õpetajate panust on raske, et mitte öelda võimatu üle hinnata. „Õpetajaid on väga vaja olnud kõikidel aegadel kõikides ühiskondades. Nii jääb see ka tulevikus,“ sõnas Reps. Elutööpreemia laureaati tutvustades tõi minister esile tema mitmekülgse ja järjepideva panuse Eesti haridusse ja kultuuri. „Lauri Leesi on kindlasti inimene, kes jääb Eesti rahvuslikku ajalukku hariduse ja kultuuri kujundajana.

Laureaadid

 • Aasta lasteaiaõpetaja Kersti Kuusk, Tallinna Endla lasteaed, Kopli lasteaed
 • Aasta klassiõpetaja Annika Tõnurist, Sillaotsa kool, Tartumaa
 • Aasta klassijuhataja Kadi Kaja, Saue gümnaasium, Harjumaa
 • Aasta põhikooli aineõpetaja Rasmus Kits, Tallinna 21. kool
 • Aasta gümnaasiumiõpetaja Lauri Mällo, Tartu Jaan Poska gümnaasium
 • Aasta kutseõpetaja Meeta Heinaste, Tallinna ehituskool
 • Aasta tugispetsialist Larissa Tsõganova, Narva lasteaed Tareke
 • Aasta õppejõud Kaido Kikkas, Tallinna tehnikaülikool
 • Aasta õppeasutuse juht Maarja Merigan, Tallinna 32. keskkool
 • Aasta hariduse sõber Hannes Maripuu, Tallinna loomaaed
 • Aasta haridustegu „Liikuma kutsuv kool: pilootkoolist mentoriks“, Antsla gümnaasium, Võrumaa
 • Riiklik haridustöötaja elutööpreemia Lauri Leesi.


Üheksa kategooria laureaadid pälvisid riikliku preemia suurusega 10 000 eurot. Elutööpreemia laureaadi preemia on 65 000 eurot.

Aasta õpetaja konkurss algas kevadel, mil kandidaate said esitada kõik soovijad. Kokku esitati1389 kandidaati. Järgmise sammuna asusid tööle maakondlikud komisjonid, kelle arutelude tulemusel jõudis finalistide vooru 189 õpetajat ja haridustöötajat. Nende seast valisid riiklikud komisjonid iga kategooria kolm nominenti, kelle seast selgusid laureaadid täna. Elutööpreemia kandidaate esitati konkursile 46.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!