Sügisene koolivaheaeg Tartus on sisukas

18. okt. 2019 - Kommenteeri artiklit

Tartu üldhariduskoolid koos lasteaedade ja linnavalitsusega ootavad sügisesel koolivaheajal kõiki haridushuvilisi Tartusse külla.

Tartu haridusasutused avavad 22.–24. oktoobrini juba viiendat aastat uksed haridusfestivaliks, et jagada õppeasutuste juhtidele, õpetajatele, lastevanematele ja teistele haridushuvilistele oma parimaid kogemusi. Koolivaheaja kolmel päeval on kavas üle poolesaja koolituse ja arutelu, mille eesmärk on aidata kaasa muutunud õpikäsituse levikule.

„Tartu haridusfestival on koht, kus meil on võimalus üksteist näha, aeg maha võtta ning üksteiselt õppida, uut kogeda ja ehk saada tehtu kohta ka enesekindlust,“ ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. Tema sõnul saab festivalil koguda innustust ja inspiratsiooni, oskusi ja töövõtteid siit- ja sealtpoolt Emajõge.

Nagu eelmistel haridusfestivalidel nii on ka tänavuse programmi koostanud haridusasutuste töötajad, kes astuvad ise üles ka koolitajate rollis. Sel korral võetakse fookusesse näiteks avatud õpperuumid, õpiraskustes aktiivsus- ja tähelepanuhäiretega õpilaste toetamine tavaklassis, digiteemad lasteaias, aktiivsed ainetunnid ning palju muud. Kogu programm on veebilehel haridusfestival.tartu.ee.

„Programmist leiab igaüks endale kindlasti midagi kasulikku ja põnevat, et saada juhtnööre ja teadmisi klassis kasutamiseks või selleks, et mõista, millistes suhetes on õppeprotsessis osalejad ja nende arusaamade rakendamine praktikas,“ rääkis festivali peakorraldaja Kairit Peekman Tartu linnavalitsuse haridusosakonnast.

Iga festivalipäev lõppeb erinäolise kontserdiga: meelelahutust pakuvad juba tuttavad ja armastatud vene laulu festival, Tartu Karlova kooli koorikooli sügiskontsert ja Õ-klubi. Üritused on tasuta, aga neile tuleb end registreerida veebisaidil haridusfestival.tartu.ee. Sellega tasub kiirustada, sest mitmes töötoas on kohad juba täis. Ainus tasuline üritus on 24. oktoobril algusega kell 19 Vilde ja Vine talveaias (Vallikraavi 4) toimuv õpetajate õhtune Õ-klubi, mille tulu annetatakse heategevuseks. Õhtuse meeleoluka peoga tänatakse kõiki osalejaid ja lõpetatakse ühtlasi kolm päeva kestnud vaimuharimine.

Festivali korraldab koostöös Tartu haridusasutustega Tartu linnavalitsus.

Harivate ja meeleolukate kohtumisteni!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!