Tallinna kooliõed õpetavad ülemaailmsel kätepesupäeval õigesti käsi pesema

14. okt. 2019 SA Tallinna Koolitervishoid - Kommenteeri artiklit
Joonistus laste joonistusvõistluselt “Käed puhtaks”.

Homme, 15. oktoobril on rahvusvaheline kätepesupäev. Selle puhul juhendavad Tallinna kooliõed tänasest kuni kuu lõpuni õpilasi kätehügieeni hoidmisel ja testivad ultraviolettvalgusega tulemusi. Temaatilisest joonistusvõistlusest võttis osa 5000 last.

Tallinna Koolitervishoiu juhi Kädi Lepa sõnul on nende tervisekampaania eesmärk tõsta õpilaste teadlikkust kätehügieeni tähtsusest ja kooliõdede abiga selgeks teha kätepesu põhitõed. „Sügisel on liikvel nakkusi, mis levivad käte kaudu, ja seetõttu ongi praegu õige aeg juhtida tähelepanu kõige lihtsamatele hügieenireeglitele. Mida varem lapsed õige kätepesu harjumuseks saavad, seda parem, sest hoolikas käte pesemine on esmane asi, mida õpilased saavad ise teha haigestumiste ennetamiseks,” rääkis Lepp.

Kätepesu kampaania sissejuhatuseks kutsusid Tallinna kooliõed septembris õpilasi üles osalema joonistusvõistlusel „Käed puhtaks“, et lapsed saaksid ise kaasa mõelda ja tegutseda. Algklasside loovvõistlus pälvis suurt populaarsust ja sel osales 5000 õpilast. Vahvamad tööd trükiti kleepsudeks, millega kooliõed tunnustavad tublisid kampaanias osalejaid.

Rahvusvahelist kätepesupäeva tähistatakse homme, 15. oktoobril. Kätepesupäev sai hoo sisse maailma veenädalal Stockholmis 2008. aasta augustis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!