Aasta koolitaja on Kristel Jalak

21. nov. 2019 HTM - Kommenteeri artiklit

Täna Tallinna õpetajate majas toimunud V koolitajate mittekonverentsil „Koolituse headus“ arutleti täiskasvanute koolituste kvaliteedi üle ja kuulutati välja aasta koolitaja 2019, kelleks on Kristel Jalak.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps rõhutas oma avakõnes, et koolitusasutusi tuleb aasta-aastalt juurde, kuid täiskasvanud õppijaid huvitab eelkõige pakkujate professionaalsus. „Soovime, et iga eestimaalane õpiks elukestvalt, kuid see eeldab, et koolituspakkumiste tulvas orienteerumine muutuks lihtsamaks ja koolituste kvaliteet ühtlasemaks.“

Minister lisas, et haridus- ja teadusministeerium koos Eesti kõrg- ja kutsehariduse kvaliteediagentuuriga on loomas ühtset kvaliteediraamistikku, et täiskasvanud leiaksid tuhandete pakkujate seast hõlpsamalt endale sobiva ja kasuliku koolituse.

Aasta koolitaja koolitab koolitajaid

Aasta koolitaja 2019 Kristel Jalak on teadmisi jaganud ja õppijaid toetanud üle 15 aasta. Viimastel aastatel on Kristel taas hakanud koolitama ka koolitajaid. Kristel Jalak on Kera OÜ osanik, juhatuse liige, konsultant ja koolitaja.

Aasta koolitaja 2019 eripreemia kuulub eesti keele professorile Reili Argusele, kes pakub juba aastaid eesti keele nõu ja soovitab kõigil leida aega õppimiseks.

Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkonna EPALE populaarseima blogipostituse preemia sai andragoogikaüliõpilane Piret Maiberg mindfulness-praktikate teemalise blogipostituse eest.

Aasta koolitaja konkurss toimus tänavu 22. korda. Mittekonverentsi korraldasid Haridus- ja teadusministeerium, ETKA Andras ja Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond EPALE Euroopa sotsiaalfondi toel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!