Haridus- ja karjäärimessi Intellektika programm on suunatud varasemast laiemale sihtrühmale

15. nov. 2019 Haridus- ja karjäärimess Intellektika - Kommenteeri artiklit

Tartu messikeskuses on haridusteemalisi messe korraldatud juba 27 aastat. Korraldajate eesmärk on käia kaasas hariduspoliitika ja tööturu arenguga ning messi sisu mitmekesistada, kaasates varasemast enam tööturu osapooli ehk haridusasutusi, karjäärinõustajaid ja tööandjaid.

Intellektika projektijuhi Teno Kikkuli sõnul on messi eesmärk anda kooliprogrammile lisandväärtust ning valmistada noori ette tööturule sisenemiseks. Nii on klassikalisse messiformaati põimitud praktilised töötoad ning lavaprogramm. „Õppimine ei toimu ainult koolikeskkonnas, nii seome ka Intellektika tegevused haridusprogrammi ning praktiliste oskustega. Mess pakub hea võimaluse näiteks ainetunni läbiviimiseks,“ rääkis Kikkul ning märkis, et Intellektika külastus võimaldab luua tavapärasest erineva koolipäeva, seepärast tasub tulla terve klassiga. Korraldaja kutsub üles juba varakult Intellektika külastust koolivälise tegevuse hulka planeerima. Mida messil teha ja näha saab, avaldatakse järgemööda sündmuse veebilehel intellektika.ee ja sotsiaalmeedias.

Intellektikal tutvustatakse edasiõppimisvõimalusi kutse- ja kõrgkoolides Eestis ja välismaal ning informeeritakse külastajaid praktika-, töö- ja enesearendusvõimaluste kohta. Sestap on Intellektikale ühtaegu oodatud nii koolinoored kui ka täisealised, kel soov end ametialaselt täiendada, uus amet õppida või hoopis pooleli jäänud õpinguid jätkata. „Messil pole vanusepiirangut, meie soov on esile tõsta elukestvat õpet ning ärgitada kõiki olenevalt vanusest kontakte looma,“ rääkis Kikkul.

Messi ettevalmistused on hoogsalt käimas ning eksponentide registreerimine alanud. Intellektikale on oodatud osalema nii õppeasutused kui ettevõtted. „Intellektika pakub mitmekülgseid võimalusi enda tutvustamiseks, olgu selleks infostend, töötuba või seminar,“ nentis korraldaja.

Haridus- ja karjäärimess Intellektika on avatud neljapäeval, 13. veebruaril kella 9–16 Tartu Näituste messikeskuses.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!