Jõulukuul sooja troopikasse 1.–4. klassi õpilastega

22. nov. 2019 TÜ loodusmuuseum ja botaanikaaed - Jõulukuul sooja troopikasse 1.–4. klassi õpilastega kommenteerimine on välja lülitatud
Koos juhendajatega meisterdatakse jõulukaarte ja kuuseehteid, mängitakse loodushariduslikku mängu ning saab vaadata jõulunäitust „Käbide salajane elu“. Foto: TÜ botaanikaaed

Jõulukuul ootame 1.–4. klassi õpilasi osalema hariduslikus jõuluprogrammis „Sooja troopikasse“, mis toimub 3., 4., 5., 10., 12., 17. ja 18. detsembril kella 10–12 Tartu ülikooli botaanikaaias.

Õpilastele toimub ekskursioon TÜ botaanikaaia kasvuhoonetes, koos juhendajatega meisterdatakse jõulukaarte ja kuuseehteid, mängitakse loodushariduslikku mängu ning saab vaadata jõulunäitust „Käbide salajane elu“.

Õppeprogrammis saavad osaleda 1. kooliastme (1.–4. klass) rühmad (10–24 õpilast ja õpetaja). Programm kestab kaks tundi (120 minutit) ning hind ühele rühmale on 125 eurot.

Troopika loodus on väga eriilmeline, varieerudes vihmametsadest kõrbeteni. Jõuluprogrammis „Sooja troopikasse” saavad õpilased tutvuda troopikas kasvavate taimedega ja nende kohastumusega. „Enamik troopikataimedest on lopsakad ja igihaljad. Tänu soodsatele tingimustele on taimed kiirekasvulised, liikide arv ja mitmekesisus väikesel maa-alal on suur. Iseloomulik on roni- ja vääntaimede ning epifüütide rohkus,“ ütles jõuluprogrammi korraldaja ja loodushariduse spetsialist Margit Hirv.

Ta lisas, et programmi käigus saabki teada, kes on epifüüdid ja kes liaanid ning miks ja millistel taimedel on muundunud lehtedest moodustunud kannutaolised püünised.

Troopilistelt aladelt on pärit paljud toa- ja tarbetaimed. Jõuluprogrammis saab kindlasti tuttavaks taimedega, mille maitset me tunneme piparkookides: näiteks vanill, must pipar, kardemon, kaneelipuu. Tutvutakse ka igapäevaelus tarvitatavate troopikataimedega, nagu näiteks ananass, sidrunipuu, riis, kakaopuu, kohvipuu, kookospalm jpt.

Programmi teises osas saavad õpilased ise meisterdada jõulukaarte ja käbidest kuuseehteid. Jõuluprogramm lõppeb vahva loodusharidusliku mänguga. Enne ja pärast programmi on võimalus vaadata TÜ botaanikaaia jõulunäitust „Käbide salajane elu“, mis tutvustab käbide huvitavat maailma.

Lisainfo ja registreerimine Margit Hirv, tel 523 9736, margit.hirv@ut.ee.


Comments are closed.