Kui hea on eesti teaduskeel?

20. nov. 2019 Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituut - Kommenteeri artiklit

21. ja 22. novembril kõneldakse VII eesti teaduskeele konverentsil „Eestikeelne ja üleilmne teadus“ eestikeelse ülikoolihariduse ja teaduse kaitsmisest, rahvuse ja kasvatuse mõistetest, aga küsitakse ka, miks üldse peaks eestikeelseid õpikuid välja andma.

Kutsutud kõnelejateks on akadeemik, TÜ professor Peeter Saari, kes heidab reaalteadlase pilgu eesti teaduskeele olukorrale, ning õiguskantsler professor Ülle Madise, kes näitab, et ilus eesti keel võib olla ka õigusteaduse, õigusaktide ja halduskeel. Ettekanded teevad veel Karl Pajusalu, Toivo Maimets ja Sulev Kuuse, Jaan Alver ja Lehte Alver, Tiiu Kuurme, Peep Nemvalts ja Heiki Pisuke.

Konverents „Eestikeelne ja üleilmne teadus“ toimub 21. novembril Eesti teaduste akadeemias, kus kuulatakse ettekandeid, ning 22. novembril Tallinna pülikoolis, kus toimuvad töötoad usuteaduse sõnavara korrastamisest ning koolielust selges eesti keeles.

Tänavu juba 7. korda peetav eesti teaduskeele konverents sai alguse 2009. aastal.

Konverentsi otseülekannet näeb Youtube’is https://www.youtube.com/watch?v=vyxwH0v1cs4 ning ka Facebooki vahendusel https://www.facebook.com/tallinna.ylikool/posts/3012240458804551.

Täpsem info siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!