„Noored kooli“ programmi kandideeris rekordarv inimesi

1. nov. 2019 Heiki Raudla peatoimetaja - Kommenteeri artiklit
Augustis lõpetas „Noored kooli“ 13. lend terve suve kestnud ettevalmistuskoolituse, seejärel asusid värsked õpetajad tööle koolides üle Eesti. Foto: Heiki Raudla

Viis nädalat kestnud värbamiskampaania tulemusena saabus „Noored kooli“ programmi 146 kandideerimisavaldust. Sobivaid kandidaate ootavad nüüd ees valikuvoorud, mille järel väljavalitud alustavad tööd õpetajana koolides üle Eesti ja arenevad kahe aastaga haridusvaldkonna eestvedajateks.

Sellega on lõppenud kandideerimisperiood saanud programmi 13-aastase ajaloo edukaimaks. Noored Kooli värbamisjuhi Margot Lillemäe sõnul näitab see, et haridus läheb inimestele korda. „Meile teeb suurt rõõmu, et järjest rohkem on inimesi, kes näevad enda võimalust haridusse panustada ja julgevad võtta vastutust,“ ütles Lillemägi.

„Kõige rohkem tahetakse saada algklassiõpetajaks. See oli 146 kandideerijast lausa 45 esimene valik,“ täpsustas sihtasutuse Noored Kooli partnersuhete ja kommunikatsiooni juht Vladislav Lušin, kelle sõnul on arvestatava huviliste arvuga ka eesti keel ja kirjandus, bioloogia ja loodusõpetus, matemaatika ning ajalugu. Ta lisas, et paljud kandidaadid on ainevaliku suhtes paindlikud ja valmis oma eelistust muutma ka selle järgi, mida koolidel kõige enam vaja on.

Valdkondadest, kust soovitakse haridusse üle tulla, ei tõuse Lušini sõnul ükski esile. „Neid on tõepoolest igasuguseid, alates geenitehnoloogiast ja juurast kuni sotsiaaltöö ja haldusjuhtimiseni,“ märkis ta.

Esmase valiku läbinud kandidaadid kutsutakse praktilisesse vooru, kus nad viivad läbi lühikese tunni ja osalevad rühmatöös. Valiku käigus tuleb kandidaatidel näidata oma motivatsiooni, suhtlemis-, koostöö- ja eneseanalüüsioskust, algatusvõimet ning õppimisega seotud väärtushinnanguid.

Valikusõela edukalt läbinud ja programmiga liitunud osalejad asuvad 2020. aasta septembris õpetajana tööle „Noored kooli“ partnerkoolidesse, mis asuvad üle Eesti. Sellel hooajal soovitakse „Noored kooli“ arenguprogrammi vastu võtta 40 inimest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!