Õpsid üllitasid esimese singli

8. nov. 2019 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Ansambli Õpsid liikmed Janno Nau, Evely Traublum-Rambi, Maaja Vilipõld, Mart Piiroja, Raigo Prants. Pildilt puuduvad Janeli Ait ja Urmas Kaio. Foto: erakogu

Järva-Jaani gümnaasiumi ja Peetri kooli õpetajatest koosnev aasta eest loodud ansambel Õpsid andis talve hakul välja oma esimese singli „Talvel“.

Lugu on ilus ja rokilik ning sobib aastaajaga suurepäraselt, põhjendas valikut ansambli ellukutsuja, Järva-Jaani gümnaasiumi ja Peetri kooli direktor Raigo Prants. Singli eesmärk pole seda müüa, vaid anda suuremale üldsusele teada, et õpetajad on loovad inimesed, kes tahavad oma asja teha.

„Oleme eri meediaväljaannetes lubanud, et anname aasta jooksul esimese singli välja,“ rääkis Raivo Prants. „Suvel tegime omajagu loometööd ja materjali, millega edasi minna, on palju.“

Bändi kuulub seitse õpetajat, mõned neist on ka muusikat õppinud. Trumme mängib füüsikaõpetaja Janno Nau, basskitarri IT-tugi Urmas Kaio, klahvpille inimeseõpetuse õpetaja Evely Traublum-Rambi, kitarri inglise keele õpetaja Mart Piiroja ning soolokitarri direktor Raigo Prants. Vokaaliga toetavad 1.–3. klassi õpetaja Maaja Vilipõld ja muusikaõpetaja Janeli Ait.

Algselt oli bänd mõeldud üheks esinemiseks, kooli jõulupeoks. Kuid nagu ikka, kipuvad ajutised asjad olema alatised.

„Esimene kord jäi vastuvõtt siiski pigem leigeks,“ nentis Prants. „Teine suurem esinemine Järva-Jaani Kevadrockil oli aga väga menukas. Nii õpilased kui ka täiskasvanud elasid bändile väga kaasa.“ Seal jäi Õpsid silma Järvamaa kutsehariduskeskuse direktorile Rein Oselinile, kes kutsus bändi oma kooli kokkutulekule esinema. Järgnesid ülesastumised Järva valla õpilaste töö- ja puhkelaagri lõpetamisel, Peetri kooli kokkutulekul ning alles hiljuti ettevõtlike koolide haridusfestivalil Paides.

„Mida esinemine edasi, seda paremaks on vastuvõtt läinud. Täname kõiki, kes meid välja kannatavad,“ lausus Prants.

Ajastule omaselt talletavad ka Õpsid oma muusikat pilve. „Talvel“ on tasuta kõigile kättesaadav Soundcloudis ja Youtube’is (trüki otsingusse „Projekt Õpsid Talvel“).

Et ansamblil on materjali koos juba omajagu, võiks järgneva kalendriaasta jooksul need ka plaadil avalikkuse ette jõuda. Lugusid tuleb sinna nii rokk- kui punkstiilis, lauldakse eesti ja inglise keeles. „Kas plaat saab ka füüsilise kuju, ei oska praegu öelda, kuid väga loodame. Pilve saab ta niikuinii,“ lubas Prants.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!