Õpi Õpetajaks @opiopetajaks

13. dets. 2019 Triinu Pääsik Õpi Õpetajaks konto käivitaja ja sisulooja, Tallinna Rahumäe põhikooli haridustehnoloog ja arvutiõpetaja - Kommenteeri artiklit

Õpetajaameti telgitaguseid on keeruline mõista, sest need pole nähtavad. Käivitasime 2018. aastal SA Innove koolitusprogrammi „Õpetaja – hariduse kõneisik“ kolmanda lennu (l)õpetajatega õhinapõhiselt Instagrami õpetajaameti mainekujundust toetava konto Õpi Õpetajaks @opiopetajaks.

Sisuloojad on peaaegu kahe tegutsemisaasta jooksul küll vahetunud, kuid eesmärk on sama – näitame seda, mida jäämäe tipust näha pole. Soovime teha õpetajaameti nähtavaks ja sellega julgustada noori, kes alles otsivad enda jaoks sobivat eriala, täiskasvanuid, kes kaaluvad õpetajaametisse asumist (kasvõi osalise koormusega), ning inspireerida kolleege koolidest üle Eesti, et ühest ideest saaks sündida mitu uut.

Praegustel õpilastel puudub võrdlusmoment, et mõista õpetajaameti võimalusi. Küll aga näevad kontrasti enda kooliaja ja 21. sajandi kooli vahel ilmselt kõik täiskasvanud.

Usun, et igas inimeses on soov teisi aidata ning igaüks leiab selle jaoks oma viisi. Ühelt poolt teeb õpetaja tänamatut tööd, mille viljade maitset ei pruugi ta kunagi maitsta saada. Teisalt on õpetajal võimas amet, mis maailmaparandaja hinge hästi toidab. Mida väärikamalt seda ametit õpetajatena hoiame ja sellest räägime, seda rohkem meid ühiskonnas väärtustatakse. Iga õpetaja on oma ameti kaubamärk ja selle jätkusuutlikkuse saadik.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!