Tartu kõrgkoolid tutvustavad Kultuurikatlas tudengilinna õppimisvõimalusi

20. dets. 2019 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit
Foto: Sarina Wennerqvist

Neljapäeval, 9. jaanuaril tutvustavad Tartu kõrgkoolid end Tallinnas Kultuurikatlas kõrghariduspäeval „Õpi Tartus“. Sisutiheda päeva jooksul saab tutvuda Tartu ülikooli, Tartu tervishoiu kõrgkooli, Eesti maaülikooli, kaitseväe akadeemia ning Eesti lennuakadeemia erialade ja sisseastumistingimustega.

Konverentsil jagavad oma valdkonna tipptegijad põnevaid ja inspireerivaid kogemuslugusid, kaasahaaravates töötubades saavad gümnasistid tutvuda erialade sisuga ja katsetada nende sobivust. Lisaks pakuvad Tartu ülikooli karjäärinõustajad kõrghariduspäeva jooksul karjäärikiirabi ja huvitavate erialadega on võimalik tutvuda kiirkohtingu vormis. Päeva juhib tuntud näitleja Kristjan Lüüs.

Kõrghariduspäeva projektijuhi Marleen Otsuse sõnul toob „Õpi Tartus“ tudengilinna üheks päevaks Kultuurikatlasse. „Iga gümnaasiumilõpetaja seisab valiku ees, mida edasi õppida ja kes temast võiks tulevikus saada. Kõrgkoolide alal saab tutvuda enamiku Tartu koolide ja erialadega ning suhelda praeguste tudengitega, et enda võimalikes valikutes paremini selgusele jõuda,“ ütles Otsus.

Ülikoolilinna õppimisvõimalusi tutvustaval päeval räägib näiteks füüsikaõpetaja Eerik Säre köitva esinemise alustõdedest, lennujuht Taavi-Martin Enno lennujuhtimisest kui balansseerimise kunstist ning kliiniline psühholoog ja psühhoterapeut Katri-Evelin Kalaus sellest, kuidas valikuid tehes vähem muretseda.

Rohkem kui 25 töötoas saab katsetada erialade praktilisemat poolt. Muu hulgas kutsuvad Tartu ülikooli õigusteaduskonna tudengid gümnasiste muinasjutukohtusse, kus mängitakse tuntud muinasjutu näitel läbi kohtuvaidlus, Eesti üaaülikooli töötoas saab ülevaate digiturunduse suundumustest ja Eesti lennuakadeemia töötoas võrreldakse tuntud filmide lennustseene reaalsusega. Tartu tervishoiu kõrgkooli üliõpilased kutsuvad aga osalema põnevas situatsiooniülesannete töötoas, kaitseväe akadeemia kadetid räägivad ohvitseri tööst ja seiklustest ning SEB finantsturgude riskinõustaja ootab huvilisi alustava investori seminarile.

Päeva lõpetab populaarse laulja Daniel Levi meeleolukas akustiline kontsert.

Kõrghariduspäev „Õpi Tartus“ toimub tänavu juba viiendat korda ning seda korraldavad Tartu ülikool, Tartu tervishoiu kõrgkool, Eesti maaülikool, kaitseväe akadeemia ja Eesti lennuakadeemia. Rohkem teavet ja registreerimislingi leiab ürituse veebilehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!