Videokonkurss „Igavesti noor Jaan Kross“

6. dets. 2019 - Kommenteeri artiklit

Eesti kirjanike liit kuulutab välja Jaan Krossi 100. sünniaastapäevale pühendatud Youtube’i videokonkursi põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele.

Konkursil osalemiseks

  • leia ükskõik millisest Jaan Krossi teosest lause või lõik, mis sind puudutab, ärritab, kõnetab või muul moel liigutab;
  • kanna see kaamera ees ette (video pikkus 1–2 minutit);
  • seleta mõne lausega, miks valisid just selle lause või lõigu, mis on sulle seal oluline, kuidas just see lause või lõik sind kõnetab;
  • laadi video Youtube’i keskkonda ja märgista see #jaankross100;
  • saada oma video link ning konkursil osalemise sooviavaldus koos oma kontaktandmete ja infoga kooli, sind juhendanud õpetaja ja klassi kohta hiljemalt 20. jaanuariks 2020 Eesti kirjanike liidu meiliaadressil jaankross100@ekl.ee.

Miks Jaan Kross ja Youtube? Vähe on eesti kirjanduses autoreid, kes oleks nii põhjalikult huvitunud inimese nooruse ja uudishimu küsimusest kui Jaan Kross. Noori ei kohta tegutsemas mitte ainult „Wikmani poistes“, vaid ka tema dr Martens, Balthasar Russow ja Timotheus von Bock on oma nooruse ja lapsepõlve vormitud. Kross näitab lugejale nende otsinguid, kahtlusi ja rõõme. Krossi looming ajendab küsima, kuidas sünnivad suured isiksused, kes leiutavad uut tüüpi teleskoobiläätse või julgevad vastu astuda tsaarile endale. 

Parimaid videoid tutvustatakse ja autasustatakse Jaan Krossi 100. sünniaastapäevale pühendatud konverentsil 18. ja 19. veebruaril 2020 Eesti kirjanike liidu musta laega saalis, samuti näeb neid meedia vahendusel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!