Aasta noorsootöötajad on Roger Tibar ja Triin Mäger

30. jaan. 2020 Eesti Noorsootöö Keskus - Kommenteeri artiklit

Eile Tallinnas Maarjamäel toimunud auhinnatseremoonial tunnustas noortevaldkonna silmapaistvamaid tegijaid haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Aasta noorsootöötaja tiitli pälvisid kaks silmapaistvat noort: Eesti noorteühenduste liidu esimees Roger Tibar ning Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja Triin Mäger.

Roger Tibar eestvedamisel on noorteühendusi ja osaluskogusid ühendavat katusorganisatsiooni Eesti noorteühenduste liit (ENL) suutnud käivitada koostöö väga paljude organisatsioonide vahel. Samuti panustab ta ENL esindajana mitmetes üleriigilistes töögruppides strateegilisse planeerimisse, tehes kuuldavaks noorte hääle.

Noorsootöötaja Triin Mäger panustas 2019. aastal oluliselt Pärnu mobiilse noorsootöö algatamisse ja Pärnumaa Tugila loomisesse, toetades oma tegevusega spetsialiste ja viies kokku asjatundjaid võrgustikukohtumiste raames.

Pikaajalise panuse eest noortevaldkonna arengusse tunnustati Anne Õuemaad ning Eesti noorteühenduste liitu. Anne Õuemaa on Eesti avatud noortekeskuste ühenduses coach-superviisor ning on toimetanud noorsootöös juba aastast 2002. Anne on panustanud mitmesugustesse projektidesse nagu „Murdepunkt“, „Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste“, „Coach’i mind!“, „Selge suund“, „Kogemuste kullaproov“ jpt. 2019. aastal on Anne viinud ellu vähemalt 100 coaching’usessiooni noorsootöötajatele ning tänu temale on paljud spetsialistid leidnud oma tee ja motivatsiooni noorsootöö teinekord keerulises olustikus.

Eesti noorteühenduste liit (ENL) on Eestis pikka aega seisnud noorteühenduste heaolu eest ja toetanud noortevaldkonna arengut. Viimase aja suurimaks panuseks on olnud noorteühenduste ja osaluskogude rahastuse suurendamisse, eraldiseisva noortevaldkonna arengukava säilimisse ning noorsoo ja -töötajate tunnustamisse panustamine. Möödunud aastal on Eesti noorteühenduste liidu tegevuse tulemusena loodud enamikus omavalitsuses noortele võimalused otsustamisel kaasa rääkida.

Aasta noorteühing või -organisatsioon: Eesti kurtide noorte organisatsioon (EKNO) ja Eesti noorte vaimse tervise liikumine (ENVTL).

Aasta huvikool: Türi muusikakool.

Aasta noortekeskus: Pärnu noorte vabaajakeskus.

Aasta osaluskogu õpilasesinduse kategoorias: Viimsi noortevolikogu.

Aasta õpilasesindus: Võru gümnaasiumi õpilasesindus MÕIS.

Aasta noortemalev: Saaremaa öpilasmalev Köigi Malev.

Aasta noortelaager: projektlaager TAIP ning Taevaskoja noortelaager.

Aasta kohalikud omavalitsused: Keila linn ja Tallinna linn.

Aasta noorsootööühing: Eesti kunstikoolide liit ja Tartumaa noorsootöötajate ühendus.

Aasta panustaja: Anna Kaisa Oidermaa, Briti Nõukogu.

Noortevaldkonna aasta teod: ERYICA koolitus „Noorteinfo arendamine ja võrgustikutöö“ ning noortekonverents §.

Toimunud noortevaldkonna tunnustussündmus oli järjekorras neljateistkümnes. Sündmusega seisavad HTM ja ENTK selle eest, et kõiki Eesti noorsootöösse ja noorte heaks panustajaid märgataks ning noorsootöötaja mõiste saaks laiema jalgealuse. „Noortevaldkonnas tegutsejad aitavad noortel avastada oma huvid ja potentsiaal, võimaldavad sellega süvitsi minna, hoolitsevad, et noori oleks kuulda ja näha. Igaüks, kes noortevaldkonnas noorte arengusse oma panuse annab, väärib tunnustust iga päev. Märgakem ja tunnustagem, et nende ind kaua püsiks,“ sõnas Eesti noorsootöö keskuse direktor Edgar Schlümmer tulevikku vaadates.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!