Eesti teadusagentuur ootab õpilasi aktiivselt osalema õpilaste teadustööde riiklikul konkursil

22. jaan. 2020 - Kommenteeri artiklit

Tööde esitamise tähtaeg on 20. veebruar 2020.

Konkursi eesmärk on pakkuda heal tasemel uurimis- või loovtöö koostanud õpilastele väljundit ning innustada noori ka uurimuslikke praktilisi töid esitama.

Saja parima töö autorid kutsutakse õpilaste teadusfestivalile, mis toimub 14. ja 15. aprillil Tartus Eesti Rahva Muuseumis. 14. aprillil toimub konkursi teine voor ning ürituse teisel päeval auhinnatakse parimaid.

Konkursile saabunud töid hinnatakse eraldi põhikooli- ja gümnaasiumiastmes. Võitjate vahel läheb jagamisele preemiafond 11 400 eurot. Rahaauhinnad on ka esimese preemia pälvinud tööde juhendajatele.

Auhinnasaajate seast valitakse välja Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile ja rahvusvahelisele teadusmessile Regeneron ISEF Ameerika Ühendriikides. Samuti saadetakse üks õpilane Hiinasse, kus toimub Aasia suurim õpilaste teadusmess CASTIC. Lisaks valitakse osalejad noorte teaduslaagrisse Šveitsi Alpides ja Šveitsi talendifoorumile.

Konkursi eriauhindu andsid mullu välja rohkem kui paarkümmend asutust: mitmed ministeeriumid, ülikoolid ning teised teadus- ja arendusasutused, muuseumid, teaduskeskused, ajakirjad, äriettevõtted jt.

Rohkem teavet Eesti teadusagentuuri kodulehelt. Konkursitööde esitamise keskkond www.etag.ee/konkursid

Kontakt ja lisainfo Kaili Kaseorg-Cremona, tel 5805 0869, e-post kaili.kaseorg@etag.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!