Esimesed magistrandid lõpetavad tervishoiukõrgkooli

28. jaan. 2020 Tartu Tervishoiu Kõrgkool  - Kommenteeri artiklit

Sel reedel, 31. jaanuaril saab Tartu tervishoiu kõrgkooli esimene lend terviseteaduse magistrante aktusel kätte oma lõpudiplomid.
„Tartu tervishoiu kõrgkoolile on esimene lend magistriõppe vilistlasi kahtlemata ajalooline sündmus,“ nentis rektor Ulla Preeden. „Arendusprojektid, mille koostasid ja kaitsesid terviseteaduse õppekava magistrandid, on hea võimalus valdkonna arengu  suunamisel, aga sel on ka oluline regionaalne mõju. Kuna magistrantidel tuli teha magistrieksami ühe osana eriala arendusprojekt, siis nende projektide ellurakendumisel on juba praegu näha õendusabi kvaliteedi muutust Lõuna-Eestis ja laiemalt.“
Nii on lõpetavatel magistrantidel plaanis Tartu ülikooli kliinikumi teha juba sellel kevadel eriõe iseseisev vastuvõtt kuiva silma sündroomiga patsientidele, rajada Lõuna-Eestis järelkasvu planeerivatele ja juba lapseootel peredele vaimse tervise tugisüsteem ning koostada e-koolitusi kooli- ja erakorralise meditsiini õdedele. Lõuna-Eestis on plaanis ka Põlva tervisekeskuse vaimse tervise kabineti abil vähendada inimeste riskikäitumist, parendada teenuse kättesaadavust ning vähendada täiskasvanueas esile kerkivaid vaimse tervise probleeme.
Samuti on kavas selle aasta lõpus Lõuna-Eesti haigla seintele panna ekraanid, kus saab kuvada patsientidele infomaterjale. Lisaks soovivad Tartu õed parandada intensiivravi vajavate patsientide ja nende lähedaste heaolu ning rakendada süsteemseid tegevusi eakate inimeste kukkumiste ennetamiseks nii haiglates kui ka kodudes.
Lõpuaktus Tartu tervishoiu kõrgkooli esimestele magistrantidele toimub 31. jaanuaril kl 12 kõrgkooli õppehoones Nooruse 5. Aktusel saab lõputunnistuse lisaks 50 magistriõppe lõpetajale ka 155 rakendusliku kõrghariduse ja 12 kutseõppe lõpetajat.
31. jaanuaril saab lõpudiplomi ka esimene lend magistrikraadiga õdesid Tallinna tervishoiu kõrgkoolis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!