Kõrgkoolid saavad taotleda toetust tudengite IKT-teadmiste tõstmiseks

30. jaan. 2020 HITSA - Kommenteeri artiklit

HITSA avas IT Akadeemia programmi arendusprojektide taotlusvooru, et toetada kõrgkoolides erialaspetsiifiliste IKT-oskuste arendamist mitte-IKT-valdkonna õppekavadel. Taotlusi on oodatud esitama kõik Eesti kõrgkoolid.

„IT-spetsialistide kõrval on juba tööturul väga kõrges hinnas need eksperdid, kes tunnevad oma valdkonda ja selle äriloogikaid süvitsi, aga oskavad näha ja rakendada ka võimalusi, mida pakub üha kiiremini arenev tehnoloogia. Seetõttu on IT Akadeemia taotlusvoorus osalemine hea võimalus kõigile kõrgkoolidele, kes tahavad pakkuda nüüdisaegset kõrgharidust,“ ütles HITSA juht Heli Aru-Chabilan

„Varasemast erinevalt on taotlusvoor tänavu suunatud just mitte-IKT-valdkonna erialadele – väga oodatud on kõigi Eesti kõrgkoolide head ideed erinevate erialade IKT-oskuste edendamiseks,“ ütles IT Akadeemia programmi nõunik Indrek Ots. „Loodame väga näha taotlejate hulgas rohkem ka neid kõrgkoole, kes seni on HITSA toetusega harvem IKT-projekte läbi viinud või pole seda üldse teinud.“

Taotlusi võivad esitada kõik Eesti kõrgkoolid ja toetuse eesmärk on suurendada erialaspetsiifilise IKT õpetamise ja rakendamise oskusi. Arendusprojektide siht on anda tudengitele senisest paremaid IKT-teadmisi ja -oskusi oma erialal, edendades nii valdkonna arengut kui ka tõstes kõrgkoolilõpetajate konkurentsivõimet tööturul. Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!