Teater hüüab tulles

23. jaan. 2020 Martin Kalm - Kommenteeri artiklit

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tudengid korraldavad 18. korda tudengitele suunatud teatripäevade festivali. Rahvusvahelised tudengite teatripäevad toimuvad 14.‒16. veebruarini Viljandis ning etendusi antakse nii Viljandi kultuuriakadeemia Black Box’is kui ka esmakordselt lähedal asuvas hubases baaris Pööning. Tegemist on Eestis ainukese nii suuremahulise festivaliga, kus saavad esineda nii rahvusvahelised kui ka kodumaised tudengite harrastusteatrite trupid.

Festivali raames annavad etendusi kokku kuus teatritruppi nii Eestist kui ka välismaalt.

Eesti tudengitest on laval TalTechist pärit trupp T-Teater, kes astub sellel aastal üles enda omaloomingulise tükiga. Samuti astub üles improteatritrupp Ruutu10, kes on oma unistust trupina väljendanud nii: „Meil on unistus, et ühel päeval on Eestis kool ja teater, mis keskendub improle ja annab inimestele võimaluse lõõgastuda ning naerda kogu südamest.“ Lisaks astub esmakordselt festivalil üles tsirkusestuudio Folie grupp Lost D, kes on tsirkusetrenni teinud juba 10‒12 aastat.
Välismaalt on gruppe tulemas kolmest teatrist. Leedut esindavad Kinetic Theatre Troupe’ist pärit näitlejad. Põhjanaabritest on kohal Helsingi Kellariteatteri ning Ylioppilasteatteri noored.

Tudengite teatripäevadel on võimalik end kostitada ka kvaliteetse huumoriga. Esimest korda festivali ajaloos on soovijatel võimalus näha Comedy Estoniast pärit noori koomikuid, kelle tõusu on alates festivalist hea jälgida. Lisaks noortele on võimalik kuulda ja näha juba tuntud koomikuid.

Esinenud truppidele annab tagasiside vaba- ja elukutselistest näitlejatest koosnev žürii ehk Kolm Tarka. Festivalil ei valita välja parimat, küll aga selgitab publikum välja oma lemmiku.

Tudengite teatripäevad on tudengitele suunatud festival, kus esinevad üliõpilastest teatritrupid eri linnadest ja riikidest. Tudengite teatripäevad toimusid esmakordselt 2003. aastal Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilaste eestvedamisel ning on sellest alates toimunud iga aasta veebruaris.

Etendused on külastajatele tasuta.

Rohkem infot leiab festivali lehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!