Teine poolaasta algas lumiselt

10. jaan. 2020 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Haanja kooli suusatrenni lapsed panid esmaspäeval ruttu suusad alla. Esiplaanil õpetaja Kadri Parts. Fotod: Haanja kool

Haanja kooli lapsed panid uue aasta esimesel koolipäeval ruttu suusad alla – lumi tuleb ära kasutada, mine tea, kuniks ta püsima jääb.

Isegi Haanjas, kus vanasti maikuuski veel suusatati, on viimastel aastatel olnud üsna kehvad lumeolud. Esmaspäevane suusasõit pole Haanja lastel siiski käesoleva õppeaasta esimene. Suusavarustus otsiti välja juba oktoobri lõpus, kui sadas esimest korda lund ja sai treeninguidki pidada.

Kooli 61 õpilasest üle poole käivad suusatrennis, treeneriteks on kehalise kasvatuse õpetaja Kadri Parts ja direktor Urmas Veeroja.

„Meie lapsed on sündinud, suusad juba jalas,“ muheleb õppejuht Evi Lestberg, kes ise ka talisporti naudib. „Eelmiste külmadega toodeti Haanjas veidi ka kunstlund ja koolimaja juurde sai teha poolekilomeetrise ringi ning nõlvale kelgumäe. Kunstlumi püsib ju kauem kui taevast tulnu.

Koolimaja taha on rajatud multifunktsionaalne mänguväljak ja õuevahetundides saab seal mängida ja joosta. Kui vähegi ilma, jooksevad lapsed kohe välja. Vihmaga mängitakse saalis.

„Meie koolis ei pea küll kedagi liikuma sundima, kohati tahaks hoopis tagasi hoida,“ sõnab Evi Lestberg ja lisab, et eks mõni üksik istub vahetunnis nurgas maas ka ja nokib oma telefoni.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!