Vanast vahvast Lepatriinust saab tuule tiibadesse iga laps …

19. veebr. 2020 Kätlin Kaljas Põlva Lepatriinu lasteaia direktor - Kommenteeri artiklit
Lapsed koos lasteaia maskoti Lepatriinu Liisuga.
Fotod: Janek Marga

Põlva Lepatriinu lasteaia maja on jätkuvalt juubelihõngune, sest 10.‒14. veebruarini on tähistatud üheskoos maja 50. tegevusaasta täitumist. Just üheskoos, sest ükski maja ei ela lasteta, töötajateta, lastevanemateta, kogukonnata … Selles majas aastast 1970.

Lustlik esmaspäev, 10. veebruar oli kuulutatud väikeste ja suurte lepatriinukate pidupäevaks. Tragide pillimeeste juhtimisel võeti koos Lepatriinu Liisuga muusikarütmid üles ja tantsiti üheskoos. Mõnigi mudilane istus õhetavate põskedega väsinult toolile ja ütles, et enam ei jõua. See oli märguanne, et on õige aeg Lepatriinu lasteaia kollektiivi tänamiseks meie pidulikul juubelipäeval ning seejärel sünnipäevatordi söömiseks.

Tänu väärikale vanusele on Lepatriinul mitmeid põlvkondi lapsi, kelle üle võime tunda au ja uhkust. 12. veebruaril toimunud ballitantsude õhtul Mesikäpa hallis näitasid Reno Olle eestvedamisel ja juhendamisel õpitud peotantsuoskusi praegused lasteaialapsed ja ka endised vilistlased, kes esindavad väikest Põlvat ja Eestit lausa maailmatasemel. Aitäh kõigile selle emotsionaalse ja meeldejääva õhtu eest!

14. veebruari tänukontserdil esitasid meie mudilased õpetaja Mare Noole juhendamisel nostalgilisi Entel-Tenteli lastelaule. Teatavasti tähistab ka Entel-Tentel tänavu 50. aasta juubelit ja „Võilillelaps“ ei ole ilmselt võõras kellelegi. Seepärast sobib see ka meie repertuaari imehästi. Lasteaia töötajatest koosnev naisansambel üllatas etteastega, mis külalised mõnusalt kaasa elama ja plaksutama pani.

Igal majal on oma lugu ja meenutused. Õpetaja Inge Klade rääkis etteastete vahel selle maja lugusid ja meenutusi läbi aastakümnete. Endised ja praegused staažikad kolleegid muhelesid ja ilmselt meenutasid mõttes seiku töötatud aegadest. Neid, kel tööaastaid veel nii palju pole, kuulasid ja kogusid teadmisi.

Põlva muusikakoolist olid meid tervitamas pillipalade ja kaunite lauludega lepatriinukad, kes saanud tuule tiibadesse juba aastaid tagasi. Südantsoojendava ja suurepärase muusikalise etteaste tegi Mamma Mia laulu- ja huvistuudio eestvedaja Kätlin Värton koos enda armsa tütrega. Ei saa mainimata jätta, et Kätlini emal Mare Värtonil täitub sel aastal 50. tööaasta Lepatriinu lasteaias.

Põlva valla abivallavanem Janika Usin andis üle Põlva valla tänukirjad ning tänas töötajaid, kes on kudunud möödunud aastatest kauni mustriga ajaloomälestuse.

Galeriis välja pandud fotolugu läbi aastate köitis paljude endiste töötajate ja külaliste pilke, ajalootuppa näha toodud õppe- ja mänguvahendid tekitasid äratundmisrõõmu meis kõigis. Juba homme saame öelda, et möödunud nädal on ajalugu. Saame seda meenutada mälestustes ja piltides teadmisega, et vanast vahvast Lepatriinust saab tuule tiibadesse iga laps …


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!