Corelli Music jätkab 15. hooaega – mõisad, kirikud, koostöö

7. veebr. 2020 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit
Katrin Lehismets ja Peeter Kaljumäe kontserdil „Helisev Salzburg“. Foto: Eero Spriit

Corelli Music jätkab 15. hooaega – mõisad, kirikud, koostööCorelli Music pakub alanud aastal taas hulgaliselt kauneid kontserte, mis kõik, nagu kogu Corelli tegevus, seotud meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandiga. Muusikat saab nautida mõisates, kirikutes ja endistes aadlipaleedes üle kogu Eesti.

Oluline märksõna agentuuri 15., juubelihooajal on koostöö. Oktoobris 2019 alanud esimene koostöö ooperistuudioga Opera Veto tõi publiku ette haruldase barokiaja pärli, Telemanni lühiooperi „Pimpinone“. See menukas projekt saab jätku maikuus kolmes mõisas üle Eesti. Järgmine koostöö viis jõulumuusika festivalil kokku Riia varajase muusika keskuse ja Corelli barokkorkestri muusikud. Ka need kontserdid õnnestusid suurepäraselt ja nüüd on oodata Riia muusikute kutset korduskontsertideks Lätis. Kolmandast koostööst on põhjust rääkida märtsis.

Alanud poolaastal tähistavad kontserdid ka mitmesuguseid kirikukalendri ja rahvapärimuslikke tähtpäevi. Liigaastat ja lähenevat naistepäeva märgivad salongikontserdid „Helisev Salzburg“ 29. veebruaril Alatskivi lossis ja 1. märtsil Toompea muusikasalongis. Mis on ühist Viini klassikal ja Viini klassikalisel operetil, kui Viin välja arvata? Kumb on kuulsam, Mozart või Julie Andrews? Mis on see fenomen, mis on Salzburgi linna nii kuulsaks teinud? Mitmekülgsed muusikud Katrin Lehismets ja Peeter Kaljumäe kutsuvad muusikalisele rännakule maalilisse Alpilinna Salzburgi. Lauldes, klaverit mängides ja lugusid jutustades avavad nad seal sündinud särava muusikamaailma. Kõik, kes te soovite oma armsatele midagi ilusat ja erilist pakkuda – kontsert mõisas või muusikasalongis on hea võimalus ühendada romantiline õhtu kaunis ümbruses tundeküllase muusikaga.

22. märtsil esitlevad Eesti muusika- ja teatriakadeemia ning Corelli Music järgmist koostööd: kontserdil „Püha Cecilia“ kantakse ühiste jõududega EMTA imelises suures saalis ette Purcelli „Ood Püha Cecilia auks“. Laval on EMTA ja Corelli barokkorkestrid, noor kontratenor Martin Karu, EMTA koor ja solistid ning dirigent Martin Sildos. Kõigi muusikute pühaku auks kirjutatud ülistuslauluga tähistavad EMTA tudengid, õppejõud ja vilistlased EMTA juubeliaastat.

Sari „Kirikupühad Maarjamaal“ pakub seekord hingestatud kannatusaja muusikat kontserdil pealkirjaga „Jeremia nutulaulud“. Vaiksel nädalal laulab ansambel Heinavanker renessansiaja vokaalpolüfooniaid (Marbrianus de Orto, Thomas Tallis, John Taverner), lisaks kõlavad eesti rahvakoraalid ja Margo Kõlari looming. Lääne kultuuriruumis on vaikne neljapäev ja suur reede erilised päevad, kus inimesed võtavad aega enesekaemusele ja iseendasse vaatamisele. Läbi aegade on Kristuse kannatused andnud heliloojatele inspiratsiooni sõnulseletamatult kauni muusika kirjutamiseks, kus läbi ahastuse ja pisarate kumab juba ülestõusmise ime. Seda imelist helideilma kuulemegi vaiksel neljapäeval, 9. aprillil Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus ja suurel reedel, 10. aprillil Tartu Jaani kirikus.

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!