Dokumentaallavastused ühenduselt R.A.A.A.M.

7. veebr. 2020 R.A.A.A.M. - Kommenteeri artiklit

Sel kevadel on võimalus veel viimaseid kordi näha R.A.A.A.M.-i lavastusi „Libahunt“ ja „Minu eesti vanaema“.

Ülle Kaljuste (Eesti Draamateater) ja Laura Kukk (NUKU) lavastuses „Minu eesti vanaema“. Foto: Siim Vahur

„Minu eesti vanaema“ on dokumentaallavastus, mis põhineb reaalsetel sündmustel, lugudel ja faktidel lavastaja Julia Augi minevikust. Aug meenutab Narvas veedetud lapsepõlve ning oma vanaema õpetussõnu. Ennekõike räägib lavastus identiteedist ning kodumaa kaotamisest ja leidmisest.

Etendused 29. veebruaril, 1., 24. ja 25. märtsil Vaba Lava teatrikeskuses Tallinnas, 7. ja 8. märtsil Tartus ERM-is ning 20. aprillil Viljandi teatris Ugala.

Hetk lavastusest „Libahunt“. Foto: Mats Õun

„Libahunt“ ei ole ainult eesti rahvausundist pärit elukas, vaid figureerib paljude rahvaste pärimuses. August Kitzbergi Eesti tüvitekstiks peetava näidendi lavastas Jakuutiast pärit šamaani lapselaps Sergei Potapov. Ta ütleb: „Loodus ja paganlus on vaba, religioon aga on täis aheldavaid kaanoneid.“

Etendus toimub 18. mail Rahvusooperis Estonia.


  • Teatri R.A.A.A.M. peamine töömeetod on erineva temaatikaga dokumentaalse materjali (intervjuud, sotsiaalsed ja kultuurilise olemusega uurimused, kirjad, päevikud jms) ümbertöötamine igas vanuses publikule suunatud lavastusteks.
  • Tutvu R.A.A.A.M.-i kevadise mängukavaga https://raaam.ee/mangukava/.
  • Kooligruppidele alates 20 õpilasest soodushinnad.
  • Rohkem infot Marie Anett Heinsalu marie@raaam.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!