Idufirma asutas õnneliku õpetaja programmi. Selgus katsekool

14. veebr. 2020 Happy Workplace OÜ - 2 kommentaari

Eesti idufirma Happy Workplace tahab juhtida tähelepanu PISA testis häid tulemusi toovate eesti õpetajate tööõnnele ning kuulutas 2020 aasta alguses välja õnneliku õpetaja programmi, kuhu saavad kandideerida kõik koolid ja haridusasutused, olenemata suurusest ja asukohast. Teisipäeval selgus programmi esimese aasta pilootkool, kelle töötajate tööõnne hakatakse oma kulude ja kirjadega parandama.
Eesti õpilased on PISA testi kohaselt maailma tublimate hulgas, aga kui õnnelikud on eesti õpetajad, kes neid tippu on aidanud. Sääraseid uurimusi Eestis väga palju tehtud pole. Ometi seisavad koolid, koolijuhid ja õpetajad iga päev üha keerukamate väljakutsete ees. Muutuv maailm, globaliseerumine, üha kiirem tempo, üha hapram õpilaste meeletervis ja lühenev keskendumisvõime. Selle kõigega hakkama saamiseks peab olema kangelane. Aga ka kangelased vajavad tuge ja mõistmist.
Vajadusest juhtida tähelepanu PISA testis häid tulemusi toovate eesti õpetajate tööõnnele kuulutas Happy Workplace 2020 aasta alguses välja õnneliku õpetaja programmi, kuhu saavad kandideerida kõik koolid ja haridusasutused, olenemata suurusest ja asukohast.
Programmi loomiseks andis tõuke varasem positiivne kogemus, kus HappyMe toodet kasutas Oru lasteaed Mesimumm. „Juba aastase programmi järel möönsid õpetajad olevat end õnnelikumad, samuti hinnati tunnustusvõimalust, mida süsteem pakkus, ja ühtsust ning uusi võimalusi, mida tänu HappyMe kasutamisele leiti,“ ütles Happy Workplace’i asutaja Tiina Saar-Veelmaa.
Selgunud on programmi esimese aasta katsekool, kes saab kaheaastase programmiga liituda tasuta. Loosi tulemusel osutus kampaania võitjaks Valga põhikool.
Kaheaastane õnneliku õpetaja programm sisaldab igale õpetajale ja koolipere liikmele personaalset tööõnne analüüsi. Lisaks saab kokku koguda tunnustuse ja arenguvitamiinid oma kolleegidelt ning leida ühised arengusuunad, mis kooli kui eneseteostuse keskkonna õpetajate jaoks veelgi mõnusamaks muudaksid. Lisaks mugavale tehnilisele töövahendile saavad osalejad aasta jooksul supervisiooni ja toetust HappyMe ühelt loojalt ja tööõnne eksperdilt Tiina Saar-Veelmaalt.
Happy Workplace OÜ on Eestis ja Saksamaal tegutsev idufirma, mis aitab juhtidel uurida tööheaolu ja disainida töötajakeskset organisatsioonikultuuri.​
HappyMe on 2016. aastal loodud karjääri- ja talendijuhtimise töövahend, mis asendab oma aja ära elanud arenguvestluse formaadi lähenemisega, mis inimesi köidab ning neis parima võimekuse esile toob.


2 kommentaari teemale “Idufirma asutas õnneliku õpetaja programmi. Selgus katsekool”

  1. Tartu õpetaja ütleb:

    Kas see on mingi nali? Kas tõesti hakatakse OÜ-le kalli raha maksma selleks, et nad kahtlaste vahenditega lubavad haridustöötajatele “õnne”? Kas tööandjad ehk kooli- ja lasteaiapidajad ei suuda ise tagada, et töötajate töö- ja eralelu valitseb tasakaal? Kas Eesti riik ei ole tõesti suuteline haridustöötajaid igakuiselt adekvaatse palga näol tunnustama?

  2. Krista ütleb:

    Kahjuks pole ka tööandjad ise (kooli- ja lasteaiajuhid) kahetsusväärselt sageli kuigi õnnelikud, vaid kurnatud nagu salatisse pigistatud sidrun… Sellisel juhul on raske ka teisi aidata ning tulebki kasutada välist abi, kui seda pakutakse.

    Lisaks – õnn ei seisne ju rahas. 🙂 Kui palk saavutab mingi taseme (mis võiks olla see n-ö adekvaatne summa), aga oodatud õnne ei kaasne või see tunne on üürike, siis sellest punktist edasi ei aita enam lisandunud eurod, vaid oluliseks saavad hoopis mingid teised tegurid, nagu näiteks sisemine rahulolu, vabadus tegelda südamelähedaste asjadega või minugi poolest vaid hea ööuni.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!