Intellektika Tartus

7. veebr. 2020 - Kommenteeri artiklit

28. haridus- ja karjäärimess Intellektika toimub neljapäeval, 13. veebruaril Tartu Näituste messikeskuses. Mess on suunatud kõigile, kes soovivad oma karjääris või õpingutes astuda järgmist sammu. Messil on kohal Eesti suurimate haridusasutuste esindajad ning töö- ja praktikapakkujad, kes seminaride ja programmide kaudu enda tegevusi tutvustavad.

Miks tulla Intellektikale?

Põhikooli või gümnaasiumi lõpetades seisab suur osa õpilasi keeruliste valikute ees – mida edasi teha? Kes minust tulevikus saab? Mis saab siis, kui valin vale eriala, mida õppida?

Intellektikal on hea võimalus kohtuda näost näkku oma ala spetsialistidega, kes teatud radadel juba käinud on. Pelgalt internetist leitava informatsiooni põhjal võib olla keeruline elu muutvaid otsuseid teha, seega on hea tulla inimeste sekka ning arutleda sõprade või kolleegidega pakutavate võimaluste plusside ning miinuste üle.

Mida huvitavat pakub päev õpetajale?

Just nagu trendid nii moes kui töökultuuris muutub ka õpetamine koolides pidevalt. Intellektikal on hea võimalus kohtuda teiste erialaõpetajate ning koolides töötavate spetsialistidega, et ammutada uusi ideid õpetamise efektiivsemaks ja huvitavamaks muutmiseks.

Teistmoodi koolipäev

Kuigi Intellektika toimub neljapäeval ehk koolipäeval, ei lähe päev messil kindlasti raisku. Haridusmessil käimisest võib kujundada omamoodi koolipäeva, tutvudes enne messi programmi ja tegevustega ning nende põhjal ajakava koostada. Miks mitte lasta õpilastel kogetust, nähtust ja kuuldust valmis kirjutada väike kirjatükk või järgmises tunnis arutleda tulevikku puudutavate valikute üle.

Töötoad ja programm

Lisaks eksponentide tegevustele messikeskuses asub A-hallis lava, kus kogu päeva jooksul mitmesuguseid tegevusi ning esinemisi näha võib. Seekord tuleb muuhulgas juttu ärevusest, selle äratundmisest ning sellega võitlemisest, keskkonnateadlikkusest ning turvalisusest.

Värvika demonstratsiooniga tuleb välja vanglateenistus, kes tutvustab huvilistele kinnipeetavate elutingimusi, neilt ära võetud keelatud esemeid ja palju muud.

TalTech tutvustab iseautot, Tartu kutsehariduskeskus näitab autoalal restaureeritud vanu sõidukeid ja korraldab mänge. Olustvere teenindus- ja maamajanduskool näitab kombainisimulaatorit ning Räpina aianduskool korraldab osavusmänge. Täielik programm ja töötubade nimekiri on leitav messi kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!