Õpetajate Leht 7. veebruaril

5. veebr. 2020 - Kommenteeri artiklit

Kultuurisündmus

Vanemuise teater tähistab tänavu 150. sünnipäeva, mis ühtlasi märgib Eesti rahvusliku teatri sündi. Sellest, mida uut ja huvitavat saab kevadhooajal näha-kuulda teatrites, kinodes, kontserdi- ja näitusesaalides ning milliseid vaba aja veetmise võimalusi pakuvad muuseumid, saab lugeda Kultuurisündmuse külgedelt.

Vaja asendusõpetajat, ASAP! ehk Õpetaja asendamine on paratamatu

Läinud aasta lõpul kaheaastaseks saanud asendusõpetajate programmiga MTÜ ASÕP on liitunud praeguseks üle 900 inimese. Tänavu aprillis on valmis saamas IT-platvorm, mis võimaldab pakkuda asendusõpetajatele tööd äpi vahendusel. See on samm Bolti-sarnase lahenduse suunas.

Kas sellisel viisil lahendamegi õpetajate puudust, et tulevikus hakkab kool õpetajaid nn rentima? Süsteemi kriitikute arvates on Eestis õpetajatest puudus käes ja asendusõpetajate süsteem süvendab seda kunstlikult veelgi.

Tehnoloogiapäevadel näevad õpilased töötegemist

Pärnumaal korraldatakse põhikooli lõpuklasside ja gümnaasiumiõpilastele tehnoloogiapäevi. Noored käivad ettevõtetes ning osalevad Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpitubades. Sel viisil loodetakse äratada huvi ka nende erialade vastu, mis ei tundu noortele popina.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!