REKY teater toob rõõmu!

7. veebr. 2020 REKY - Kommenteeri artiklit

Kevadhooajal mängib REKY teater kolme väga eriilmelist lavastust.

„Hunt Kriimsilma talvetembud“ valmis eesti rahvamuinasjuttude ainetel. On ju ka käesolev aasta kuulutatud eesti rahvajutu aastaks. See on lõbus ja humoorikas lugu metsaelanikest, kes kõik pikisilmi lund ootavad. Etendus pakub tunni aja jooksul põnevust, lusti ja rõõmu, samas ei puudu loos ka mõtlemapanevad hetked ning selgub, et sõprus ja sõprade olemasolu on väga tähtis. Sobib alates 3. eluaastast.

„Jussikese seitse sõpra“. See Silvi Väljali kirjutatud lugu kuulub Eesti lastekirjanduse kullavaramusse. Väikesele Jussile meeldib nädalapäevadest üle kõige pühapäev, sest siis saab hommikust õhtuni mängida ja tööd ei ole vaja üldse teha. Jussike otsustabki minna Pühapäevamaale ja paluda pühapäeva, et see iga päev tema juures oleks. Lugu õpetab lastele selgeks nädalapäevad ja näitab, et ka tööd tehes võib rõõmu tunda. Sobib alates 3. eluaastast.

„Vahtramäe Emil“. Kevadel toome lavale Astrid Lindgreni armsa ja südamliku loo vahvast poisiklutist Emilist, kes elab Vahtramäel Kassisalu talus koos väikese õe Ida, isa Antoni, ema Alma, sulase Alfredi ja tüdruk Liinaga. Emil on sõbralik poiss, kes aitab hea meelega kõiki, kuid mõnikord tuleb tal aitamise asemel hoopis pahandus välja. Siis saadab isa Emili puutöötuppa, kus ta vaikselt istub ja kujukesi nikerdab. See väike rüblik on juuksejuurtest varbaotsteni koerust täis nagu kõik Astrid Lindgreni sulest tulnud vahvad tegelased. Näitemängule annab hoogu juurde Kroosu-Maaja, kelle jutte lapsed ammulisui kuulavad.

Tegevus toimub maalilises Rootsi väikekülas, ristikheinalõhnalises Kassisalu talus, kus hommikuti on tunda isuäratavat pannkoogilõhna ning õues siblivad ringi kanad ja kassipojad. See on just selline koht, kuhu tahaksime oma unistustes minna.

REKY lavastus toob teile selle tunde lähemale alates 1. aprillist teatri- ja kultuurimajades.

Ootame teatrisse kõiki alates 4. eluaastast.

Hunt Kriimsilma talvetembud

 • 10.02 Puhja seltsimaja
 • 13.02 Pärnu kontserdimaja
 • 18.02 Vändra kultuurimaja
 • 05.03 Teater Vanemuine

„Jussikese seitse sõpra“

 • 10.03 Kose kultuurimaja
 • 11.03 Jõhvi kontserdimaja
 • 16.03 Põlva kultuurikeskus
 • 18.03 Mustamäe kultuurikeskus Kaja

„Vahtramäe Emil“ 

 • 01.04 Viljandi Sakala keskus ESIETENDUS
 • 02.04 Märjamaa rahvamaja
 • 03.04 Valga kultuurikeskus
 • 06.04 Jõgeva kultuurikeskus
 • 07.04 Rannu rahvamaja
 • 08.04 Rae kultuurikeskus
 • 13.04 Rapla kultuurikeskus
 • 14.04 Türi kultuurikeskus
 • 15.04 Kuressaare Linnateater
 • 28.04 Keila kultuurikeskus
 • 29.04 Põltsamaa kultuurikeskus
 • 04.05 Tartu Vanemuine
 • 05.05 Rakvere Teater
 • 06.05 Mustamäe kultuurikeskus Kaja
 • 11.05 Põlva kultuurikeskus
 • 12.05 Pärnu kontserdimaja
 • 13.05 Võru kultuurimaja Kannel
 • 14.05 Jõhvi kontserdimaja
 • 18.05 Elva kultuurikeskus 
 • 21.05 Haapsalu kultuurikeskus

Mängukava täieneb!

Piletid müügil Piletimaailmas.

Info teatri telefonil 514 0046.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!