„Vabadussõja loo“ kokkuvõtvad saated õpilastele

7. veebr. 2020 Liina Rüütel kaitseministeeriumi digitaalse kommunikatsiooni nõunik - Kommenteeri artiklit
Lisaks Julius Kuperjanovi partisanisalga fotole näeb sarjas rohkesti teisigi ajaloolisi fotosid ja dokumente. Fotod: „Vabadussõna loo“ kuvatõmmised

2019. aastal jõudis Eesti Televisiooni vaatajateni 16-osaline dokumentaalsari „Vabadussõja lugu“. Tartu rahu 100. aastapäeva eel valmis sarjast kaheosaline kokkuvõttev saade, mida õpetajad saavad nüüdsest näidata õpilastele koolitunnis.

Kaks 30-minutilist saadet jutustavad märgilistest lahingutest ja persoonidest ning annavad lisaks ülevaate Eesti ajaloo ühest olulisimast perioodist, kus korraga olid sõjas kõik, mitte üksnes relvadega mehed rindel. Kuidas mõjus sõda koolipoistele? Missugusele positsioonile ühiskonnas tõusid Vabadussõja järel naised? „Vabadussõja lugu“ tutvustab selle sõja eri tahke ja aitab mõista võtmesündmuste kõrval ka sõjaga kaasnevaid psühholoogilisi väljakutseid ning argiseid teemasid nagu probleemid riietuse või laastavate nakkushaigustega.

Saadete autorid on Indrek Treufeldt ja Elo Selirand, režissöör Toorion Ojaperv, produtsent Andres Arro (Eesti rahvusringhääling). Sari on valminud koostöös kaitseministeeriumi ja Eesti sõjamuuseumiga ning kuulub Eesti juubeliperioodi „Vabadussõda 100“ programmi.

Eesti-, vene- ja ingliskeelseid saateid on võimalik vaadata YouTube’i kaitseministeeriumi kanali vahendusel bit.ly/Vabadussõjalugu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!