Avatakse Tiina Kallavuse mälestuspink

6. märts 2020 Tartu linnavalitsuse haridusosakond - Kommenteeri artiklit
Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu Herbert Masingu kooli sünnipäevanädalal, 12. märtsil kell 12 avatakse kooli esisel platsil (Vanemuise 33) armastatud eripedagoogi ja koolijuhi Tiina Kallavuse mälestuspink.

Tiina Kallavus tegeles ühiskonna sotsiaalselt tundlike teemadega ja pühendas oma elu psüühikahäiretega laste arengu toetamisele, tehes seda säravalt erinevates rollides, alates muusikaõpetaja ja logopeedi tööst kuni tunnustatud koolitaja ja koolijuhi omani.

Ta pühendus alates 2005. aastast Tartu Herbert Masingu kooli direktorina autismispektri ja kiindumushäire ning traumakogemusega õpilaste haridusele ja toetamisele, avades oma koolis Eesti esimese miljööteraapial põhineva õpilaskodu ning luues kompetentsikeskuse spetsialistide ja lastevanemate toetamiseks. 

Tartu linn algatas mullu augustis Tiina Kallavuse mälestuspingi paigaldamise, andes nii soovijatele võimaluse jäädvustada mälestus Tiinast. Algatusega ühinesid Tartumaa omavalitsuste liit ja mitmed annetajad. Tartu linnavalitsus tänab kõiki annetajaid.

Mälestuspingi avamisel meenutavad Tiinat Tartu linnapea Urmas Klaas, tema pikaaegne kaasteeline Vallo Reimaa ja Masingu kooli esindaja Siim Värv.

Tartu linnavalitsus ootab kõiki Tiina lähedasi, sõpru ja kolleege mälestuspingi avamisele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!