Hea kooli tunnustusprogrammi 2020. aasta voor on avatud

3. märts 2020 Tartu ülikooli eetikakeskus - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli eetikakeskus kuulutab avatuks 2020. aasta tunnustusprogrammi „Hea kool kui väärtuspõhine kool“. Tunnustusprogrammi eesmärk on toetada koole teadlike väärtusvalikute tegemisel ning olla abiks nende isikupära ja arenguvõimaluste leidmisel.

Hea kooli nimeline tunnustusprogramm on analüüsiprotsess, mis aitab hea kooli mudelist lähtuva eneseanalüüsi toel märgata ja aru saada, milliseid teadlikke valikud teha, et oma kooli arendada.

Tänavu toimuvas programmis on Nele Punnari, Tartu ülikooli eetikakeskuse hea kooli projektijuhi sõnul paar olulist uuendust. „Sellel aastal on tunnustusprogrammis osalejate arv piiratud, mistõttu tuleb programmi eelnevalt registreerida ja kandideerida motivatsioonikirja alusel, mida on võimalik esitada märtsi keskpaigani,“ selgitab Punnar. Kandideerima on oodatud nii varem osalenud koolid kui ka uued liitujad.

Lisaks on tunnustusprogrammile seatud eelistatud analüüsivaldkonnad: koostöö ja head suhted ning koolikeskkond. „Soovime, et seekordses tunnustusprogrammis osaleksid koolid võimalusel koos oma pidajaga, mistõttu ongi seesama koostööaspekt meile väga oluline. Meid huvitab väga, mis on nende ühised mured ja rõõmud ning kuidas eetikakeskus koos oma kriitiliste sõpradega saaks koostööd toetada,“ kirjeldab Punnar, „Oleme kohaliku omavalitsuse haridusspetsialiste osalema kutsunud, et ka nemad võiksid enda tegevust koolipidajana analüüsida.“

Tunnustusprogrammi registreerumine motivatsioonikirjaga toimub 2.–20. märtsini.Programmi pääsenud selguvad hiljemalt 27. märtsil.

Täpsema info eneseanalüüside kirjutamise kohta leiate tunnustusprogrammi lehelt.

Iga osalev kool on toetatud ja tunnustatud. Väljaantavate tiitlitega saab tutvuda eetikaveebis.

Tartu ülikooli eetikakeskus on toetanud ja tunnustanud koolide väärtusalast tegevust juba aastast 2009. Juba teist aastat toimuvad koolide ja lasteaedade tunnustusprogrammid ajaliselt eraldi. Programmis on aastatel 2009–2019 osalenud 92 kooli ja 113 lasteaeda üle Eesti. Kõrgeim tunnustus, väärtuskasvatuse kooli või lasteaia tiitel, on välja antud 16 koolile ja 15 lasteaiale.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!