Minister Reps: riiklike hariduspreemiate arv suureneb

26. märts 2020 HTM - Kommenteeri artiklit

Vabariigi Valitsus otsustas, et alates sellest aastast määratakse riiklik hariduspreemia lisaks senistele kategooriatele ka huvihariduse õpetajale ja senise ühe asemel antakse välja kuni kolm haridustöötaja elutööpreemiat.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on Eesti haridustöötajad praegu rohkem kui kunagi varem maailmas eeskujuks ja väärivad suuremat tunnustamist. „Eriolukorras ja distantsõppe tingimustes on eriti oluline tunnustada haridustöötajaid, kes on pidanud täielikult muutma oma töökorraldust ja õpetamismeetodeid,“ ütles Reps valitsuse otsust kommenteerides.

Huviõpetaja kategooria lisamine võimaldab paremini sidustada formaal- ja mitteformaalharidust ning saadab tunnustava ja huvihariduse õpetajat väärtustava sõnumi kogu ühiskonnale. Elutööpreemiale esitatakse igal aastal väga palju väärikaid kandidaate. Valitsuse otsus võimaldab aastatepikkuse panuse eest tunnustada ning tänada senisest rohkem inimesi.

Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate ja nominente.

Riiklikud hariduspreemiad antakse välja kaheksandat korda toimuval aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“, mis toimub 3. oktoobril Alexela kontserdimajas.

Rohkem infot SIIN.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!