Saaremaa riigigümnaasiumi juhiks saab Ivo Visak

26. märts 2020 HTM - Kommenteeri artiklit

Konkursikomisjoni otsuse kohaselt saab järgmisel aastal avatava Saaremaa riigigümnaasiumi direktoriks Ivo Visak.

Varasemalt on Ivo töötanud Tallinna Laagna gümnaasiumis graafilise disaini, filosoofia ja ühiskonnaõpetuse õpetajana ning Tallinna 37. keskkoolis graafilise disaini, väitluse, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajana ning Eesti noorteühenduste liidu juhatuse esimehena. Praegu töötab disainiagentuuris Velvet produtsendina. Lisaks osales Ivo programmis „Noored kooli ja on pälvinud tiitli aasta noorsootöötaja 2017. Noorsootöös on Ivo seisnud alati selle eest, et noori nähtaks tõsiseltvõetavate ja hääleõiguslike kodanikena.

Konkursikomisjon oli oma otsuses üksmeelne. Ivo Visak paistis silma konkreetse ja hea argumenteerimisoskusega, noorusliku ja uuendusmeelse lähenemisviisiga. Tema visioon enda juhitavast koolist on värske ja julge, sisaldades põhjalikult läbimõeldud ning probleemõppest lähtuvat õppekorraldust.

Ivo sõnul on koolijuhi roll pakkuda õpetajatele ja õpilastele parimat töökeskkonda, mis on hariv, kaasaegne ja mis kõige olulisem – mõnus õpetajale, sest siis on ka õpilastel hea olla.

Ivo Visak alustab tööd 1. maist 2020. a.

Saaremaa gümnaasiumi direktori ametikohale kandideeris 16 kandidaati. Komisjoni kuulusid lisaks haridus- ja teadusministeeriumi ametnikele Saaremaa valla ja riigigümnaasiumide direktorite esindajad.

Saaremaa riigigümnaasium planeeritud kuni 540 õpilasele ning see avatakse 1. septembril 2021.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!