Tabasalu riigigümnaasiumi juhiks saab Grete-Stina Haaristo

19. märts 2020 - Kommenteeri artiklit

Konkursikomisjon valis järgmisel aastal avatava Tabasalu riigigümnaasiumi direktori ametikohale 19 kandidaadi seast praeguse Pala kooli direktori Grete-Stina Haaristo.

Grete-Stina Haaristo on omandanud Tartu ülikoolis bakalaureuseõppes ökoloogia ja elustiku kaitse ning magistriõppes bioloogia eriala. Ta on lõpetanud „Noored kooli“ 9. lennu, läbinud alustavate koolijuhtide arenguprogrammi ja haridusinnovatsiooni meistriklassi programmi. Oma teadmisi ja kogemusi jagab ta külalisõppejõuna Tartu ülikooli haridusinnovatsiooni magistriõppe üliõpilastele.

2015. aastast töötab Grete-Stina Haaristo Anna Haava nimelises Pala koolis, olles kaks esimest aastat loodusainete õpetaja, huvijuht, noortekeskuse juht ja seejärel direktor.

Koolijuhi töö kõrval on ta Peipsiääre vallavolikogu liige ja hariduskomisjoni esimees, MTÜ Kodavere Pärimuskeskuse juhatuse liige, MTÜ Pala Valla Noored juhatuse liige, Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi liige ja Eesti Roheline Liikumise liige.

Konkursikomisjoni juhi, haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummali sõnul paistis ta silma inimliku, õppijakeskse, teaduspõhise ja kogukonda väärtustava juhina.

Grete-Stina Haaristo kindel arvamus on, et kooli ei saa luua, arendada ega juhtida üksi, kogukonna kaasamine ei ole ühekordne tegevus, vaid peab olema pidev ja kestlik. Oma olulisimaks tööks Palal peab ta kooli kujunemist kogukonnakooliks.

Valitud koolijuhi senised kogemused toetavad eesmärki, et koostöös kohaliku omavalitsuse koolidega ja kaasatud kogukonnaga rajatakse Tabasallu atraktiivne, kaasaegne, kvaliteetse õppekorraldusega hariduskeskus, kuhu tahavad õppima tulla nii Harku valla kui ka naabervaldade noored.

Komisjoni kuulusid lisaks haridus- ja teadusministeeriumi ametnikele ka Harku valla ja riigigümnaasiumide direktorite esindajad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!