Tallinna keskraamatukogu ootab kõnesid, et lastele raamatuid ette lugeda

24. märts 2020 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Alates 23. märtsist kuni 1. maini loevad raamatukoguhoidjad lastele ette raamatuid telefoni, Skype’i ja Facebooki vahendusel. Raamatukogu soovib sellega pakkuda tuge lapsevanematele, kes on kodukontoris ning tahaksid samal ajal leida lastele harivat ja haaravat tegevust. Individuaalne kõne aitab hoida lapse huvi ja muuta ettelugemiskogemus just tema vajadustele vastavaks. Soovi korral saab laps harjutada lugemist hoopis raamatukoguhoidjale ette lugedes.

Raamatukoguhoidjad ootavad kõnesid argipäevadel kella 10‒16. Keskraamatukogu lastelehel www.keskraamatukogu.ee/lasteleht saab tutvuda kampaanias osalevate raamatukoguhoidjatega ja etteloetavate raamatute valikuga, sealt leiab ka vajalikud juhised ja kontaktid. Ettelugemine on tasuta (telefoniga helistamisel sõltub kõne hind helistaja telefonioperaatorist ja teenusepaketist). Iga ettelugemine kestab kuni pool tundi ja videokõne puhul näitab raamatukoguhoidja raamatust ka pilte. Kui raamat jääb põneva koha peal pooleli, on alati võimalik järgmisel päeval uuesti helistada.

Lisainfo Tallinna keskraamatukogu laste- ja noorteteenindusest e-aadressil laste@tln.lib.ee.

Palume kannatlikkust, kui liinid on hõivatud, ning soovitame proovida mõne aja pärast uuesti.

Tallinna keskraamatukogu kutsub ka teisi raamatukogusid üle Eesti kampaanias osalema. Kuigi raamatukogud on eriolukorra ajal üldjuhul külastajatele suletud, tasub jälgida infot ja tutvuda tegevuste ja võimalustega, mida raamatukoguhoidjad pakuvad lugejatele sel perioodil e-kanalite kaudu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!