Ühismeeleavaldus „Päästame Eesti metsad!“

5. märts 2020 Liina Steinberg - Kommenteeri artiklit

Lugupeetud õpetajad!

21. märtsil, rahvusvahelisel metsade päeval toimub Tallinnas Vabaduse väljakul ühismeeleavaldus „Päästame Eesti metsad!“, mille eesmärk on nõuda riigikogult ja Vabariigi Valitsuselt senise metsapoliitika muutmist.

Täpsem info kõnelejate ja muusikute kohta savetheforest.ee.

Metsapoliitikas räägitakse küll väga palju laste ja noorte nimel tegutsemisest, aga nende enda hääl ei ole seni piisavalt kõlada saanud.

Keskkonnaajaloolane Ulrike Plath kirjutas kultuur.err.ee lehel 3. märtsil järgmist: „Noored, kes peavad praegustes tingimustes kõige kauem elama, peavad leidma toimetulekuviisid.“

Seetõttu on meil suur soov kaasata juba enne meeleavaldust kooliõpilasi (1.–12. klass) kunstiprojekti kaudu, mille teema on

MINU UNISTUSTE METS EESTIS.

Ootame ühe või mitme klassi ühistööna valminud vabalt valitud stiilis kunstiteostest tehtud fotosid. Nendele võiks eraldi juurde lisada ettepanekuid, kuidas oleks õpilaste arvates võimalik ja mõistlik Eestis puidust valmistatud toodete tarbimist vähendada ja rohkem taaskasutada.

Meil oleks väga hea meel saada laste loomingust ja ettepanekutest osa juba 19. märtsiks, et avaldada need enne meeleavaldust oma veebilehel www.savetheforest.ee, Facebooki-lehel MTÜ Päästame Eesti Metsad ning näidata meeleavalduse ajal pilte suurel ekraanil.

Aga võib saata ka hiljem – kuni märtsikuu lõpuni. Võitjad teeme teatavaks aprilli alguses.

Žürii koosneb ühismeeleavalduse korraldusmeeskonnast.

Lisaks aule ja kuulsusele pakume välja ka muid motiveerivaid auhindu. Peaauhinnaks on kanuumatk Soomaal Aivar Ruukeliga (http://soomaa.com). Teised auhinnad on ekskursioonid Tallinnas ja loodusmatkad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!