Antidea Metsa 90. Loovuse lipukandja, kommunikatiivsuse kapten

3. apr. 2020 - Kommenteeri artiklit
Antidea Metsa.

„Jälgi, et tunnis oleks emotsionaalseid kõrghetki!“ on öelnud Antidea Metsa – võõrkeeleõppe metoodika kommunikatiivse suuna üks rajajaid Eestis. Tema enda elu ühe kõrghetke – juubelipäeva, 6. aprilli puhul heidame pilgu metoodikamere loovuse logiraamatusse, kus leidub sissekandeid nii kaptenilt endalt kui mitmetelt, kes kaasa seilanud.

„Austa õpilast! Arenda koostööd, kuid ole kapten laevas!“ Need põhimõtted on aidanud endisel Tartu ülikooli vene keele metoodika kateedri juhatajal avada hea kollektiivi ja eduka suhtluse saladusi arvukaile õppureile ja õpetajaile ning jõuda ise sadamasse rohkem kui 40 vene ja eesti keele õpiku ning käsiraamatu autori või kaasautorina. Demokraatlik ja süsteemne, intelligentne ja lihtne, tark ja võluv – nii iseloomustatakse seda värvikat isiksust, erilise metoodilise auraga inimest.

„Loobu trafaretsest!“ Üheksat kümnendit kogenud uuriv teoreetik ja mänguline praktik on vanu mudeleid murdes käinud nii ajaga kaasas kui ajast ees. Alustas ta ju loovuse lipukandjana ja inspiratsiooni metoodikamaale toojana aastail, mil kuulekus oli norm ja teisitimõtlemine tabu.

„Üllata!“ on Antidea õpetanud. Ja on enda sõnade järgi toiminud, pakkudes üllatusi nii huvitavate õppevahendite näol kui ka kaasahaaravaid koolitusi ja rahvusvahelist koostööd korraldades. Üllatab arvudega, mis väljatoomist väärivad: tema juhendamisel on edukalt kaitstud üle 70 diplomitöö, metoodikateadmisi on saanud u 1500 õpetajat.

„Tunnusta hästi tehtud tööd!“ Õpetussõnadest juhindudes soovime siinkohal tunnustada õpetajat ennast. Tervitades tähtpäeval ning tänades hästi tehtud töö eest.

Kirjastus Koolibri, kaasautorid, õpilased, sõbrad ja endised kolleegid Tartu ülikoolist


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!