Elu enne eriolukorda: sajad inimesed jagasid ERM-iga pilte kodupaigast

17. apr. 2020 ERM - Kommenteeri artiklit
I koht: Kihnu kaksikud, Kihnu kihelkond, autor Lilli Tölp.

Eesti Rahva Muuseumi fotovõistlusele „Minu kihelkond“ tuli pidu- ja argipäevapilte kõikidest maakondadest. Tuhandeeurone peapreemia läks Kihnu.

„Fotovõistlus tõi olulise täienduse muuseumi pildikogule,“ sõnas ERM-i direktor Alar Karis.

ERM-i peaarhivaar Tiina Tael rõhutas, et kuigi konkurss sai märtsis läbi, ootab muuseum endiselt jäädvustusi kõikjalt Eestist, mis kujutavad kihelkonnaelu nüüdisajal. Fotod saab igaüks lisada e-keskkonda Pildiait.

Kokku saadeti võistlusele 249 fotot, neist vastas tingimustele 171. Žüriisse kuulusid Toomas Kiho (kihelkonnapiiride tähistamise idee üks autor), ajakirjanik Rein Sikk, fotograaf Tiit Lepp, ERM-i peavarahoidja Riina Reinvelt ja ERM-i fotograaf Berta Jänes. Peaauhinna pani välja kultuurkapital, teisi parimaid tunnustavad ERM, Tartu linn ja Photopoint.

Võistluse „Minu kihelkond“ kuulutas ERM välja möödunud suvel, mil paika said viimased kihelkonnaviidad. Kümne aasta jooksul paigaldati ERM-i, maanteeameti, EV100 programmi ja kultuurkapitali koostöös Eesti teedele 1230 pruuni kihelkonnasilti, mis märgivad 107 Eesti kihelkonda.

ERM-i Facebooki lehel on galerii kõikidest võistlusele saadetud fotodest, mille seast igaüks saab oma lemmiku valida. Hääletajate vahel lähevad loosi auhinnad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!